Tesla mărește tarifele de la stațiile sale de încărcare din Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 30 sept. 2022 Știri auto

Tesla majorează prețurile la stațiile sale de încărcare. Motivul este criza de energie cu care Europa se confruntă în acest moment.

Dată fiind situația actuală prin care întreaga Europă trece, producătorii iau măsuri în concordanță cu evenimentele curente. Iată că și Tesla reacționează și mărește costurile de încărcare la stațiile sale Supercharger, conform publicației Electrek.

Scumpirile vin după ce alte valuri de majorări au avut loc de-a lungul acestui an. Acestea au avut loc în întreaga lume, nu doar în Europa.

În continuare, marele avantaj al mașinilor electrice rămâne costul mic de utilizare. Față de prețurile actuale ale carburanților, mașinile electrice sunt mai prietenoase cu buzunarul în momentul în care le faci „plinul”. Cu toate acestea, prețurile pentru energia electrică continuă să crească. Acest lucru este și mai pronunțat în Europa, dat fiind războiul purtat în Ucraina și restricțiile impuse pe petrolul și gazul rusesc.

Tesla mărește prețurile de încărcare la stațiile proprii

Compania americană a trimis un e-mail proprietarilor din Europa pentru a-i avertiza cu privire la o altă creștere a prețului pentru rețeaua Supercharger. În e-mail, Tesla a motivat creșterea prețului printr-o creștere a „prețurilor la energie” în Europa.

Prețurile pot varia în funcție de stație. O verificare realizată de Electrek a arătat că prețurile au crescut cu o medie de 12 cenți per kWh, ceea ce este destul de mult. Se pare că acum nu mai există prea multe Superchargere în Europa la care prețurile de încărcare să fie mai ieftine de 60 de cenți per kWh după această ultimă creștere a prețului.

Tesla continuă să fie unul dintre cele mai căutate branduri de automobile electrice, în ciuda plângerilor care circulă pe internet. Chiar dacă există proprietari care se declară nemulțumiți de calitatea construcției, foarte mulți cumpărători caută, în continuare, experiența Tesla.

Prețurile pentru cel mai ieftin model de Tesla, Model 3, încep în România de la 50.990 de euro.

Sursa: Electrek

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide