TESLA MODEL 3 a fost lansată. Uite ce dotări are cel mai ieftin model TESLA – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 01 apr. 2016 Știri auto

 


Tesla Model 3 a fost prezentată lumii în urmă cu câteva ore de către Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors.

Tesla Model 3 are o autonomie de minim 350 de kilometri, însă Musk a promis că va încerca să o îmbunătăţească până când vor începe livrările. 

Preţul pentru Tesla Model 3 va începe de la 35.000 de dolari. Producţia va începe spre sfârşitul anului viitor şi primele livrări vor avea loc în 2018. Până acum compania a înregistrat deja 115.000 de precomenzi. Având în vedere că precomanda se face cu o sumă de 1000 de dolari, Tesla are deja un capital substanţial asigurat pentru Model 3. Fiecare persoană poate precomanda doar 2 maşini.

Tesla Model 3 va avea următoarele caracteristici: 

– va putea transporta 5 persoane

– plafonul va fi de sticlă

– tracţiune integrală sau pe faţă

– spaţii de depozitare atât în portbagaj cât şi sub capotă

– hardware pentru a se conduce în mod autonom standard

– ecranul de 17 inci aşezat tip portrait de pe Tesla S a fost înlocuit cu un ecran de 15 inci aşezat landscape

– Tesla Model 3 va atinge 100km/oră în cel mult 6 secunde, Elon Musk declarând şi în trecut că „Tesla nu face maşini lente”

Având în vedere preţul de 35.000 de dolari, deschiderea clienţilor pentru maşinile electrice, dar şi succesul de care s-au bucurat modelele Tesla S şi Tesla X (în ciuda preţului ridicat), Tesla Model 3 pare să fie reţeta succesului.

În România, având în vedere ecobonusurile oferite de stat, cumulate cu Programul Rabla şi alte facilităţi fiscale oferite proprietarilor de maşini ecologice, preţul unui Tesla Model 3 ar putea ajunge la aproximativ 25.000 de euro. 

Problema în România rămâne lipsa punctelor de reîncărcare, însă Tesla se află în plin proces de dezvoltare a unei reţele europene, rezultatele fiind deja vizibile în Europa de Vest.


 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide