Tesla Model Y detronează Dacia Sandero și devine cea mai vândută mașină din Europa, în septembrie

Autor: Ionuț Vîlciu 03 nov. 2023 Știri auto

Tesla Model Y revine pe prima poziție în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa. Dacia Sandero a pierdut comparativ cu principalii competitori.

Dacia Sandero pierde prima poziție în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa. Tesla Model Y revine în fruntea clasamentului. Potrivit datelor analizate de Profit.ro, Dacia Sandero a vândut în luna septembrie 19.265 de exemplare în Europa, cu 8% mai multe decât în urmă cu un an. Chiar și așa, această creștere a vânzărilor nu a permis modelului românesc să mai rămână în fruntea clasamentului vânzărilor.

Motivul pentru care Dacia Sandero a pierdut prima treaptă a podiumului este, în primul, cifrele bune de vânzări ale unor modele precum Peugeot 208, Renault Clio și Volkswagen Golf, care au înregistrat creșteri cu două cifre și au urcat pe locurile 2 – 4 ale clasamentului, primele având de altfel peste 20.000 de unități vândute.

Piața mașinilor electrice este dominată de Tesla Model Y

Pe primul loc s-a situat și în septembrie Tesla Model Y, cu aproape 30.000 de unități vândute, chiar dacă volumul vândut a fost mai mic decât cel de anul trecut, în scădere cu 1%.

Dacă vorbim despre segmentul mașinilor electrice, balanța nu înclină în favoarea concurenților europeni, având în vedere că Tesla Model Y are, în continuare, o cotă de piață foarte mare, de peste 15%.

În plus, apariția modelului electric MG4, un automobil fabricat în China care a reușit să devină cel mai vândut automobil electric din Europa, după Tesla Model Y, a amestecat puțin modul în care piața funcționează.

Dacia Spring s-a clasat doar pe locul 7, înregistrând o scădere de 5% a vânzărilor, la un volum vândut de 4.590 unități. După MG4, pe locurile următoare s-au clasat Peugeot e-208, Fiat 500e, VW ID.4 și Skoda Enyaq. În urma Daciei Spring, în top 10 au mai reușit să se claseze Mercedes-Benz EQA, Audi Q4 și Kia Niro EV.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide