Tesla oferă opțiunea de a-ți colanta noua mașină. Totuși, prețul foarte mare nu se reflectă în calitatea lucrării – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 nov. 2023 Știri auto

Tesla oferă opțiunea de a-ți colanta noua mașină. Astfel, clienții pot apela la dealeri pentru a instala o folie de protecție pe noile lor Model 3 sau Y. Cu toate acestea, opțiunea costă destul de mult, iar rezultatele lasă de dorit.

Tesla a început să ofere colantări exterioare pentru Model 3 și Model Y în America de Nord, iar un YouTuber a avut recent șansa de a inspecta personal un Model Y proaspăt colantat. Deși culoarea foliei arată foarte bine, calitatea instalării învelișului lasă mult de dorit, mai ales dacă luăm în calcul și prețul foarte mare cerut pentru operațiune.

Potrivit Carscoops, Tesla oferă șapte culori diferite pentru folia de protecție opțională. Trei dintre ele au un preț de 7.500 de dolari (6.854 de euro), în timp ce celelalte patru costă 8.000 de dolari (7.310 euro). Forest Green se numără printre culorile ce costă 8.000 de dolari, ceea ce este o sumă simțitor mai mare decât dacă ați duce mașina la un atelier independent ce se ocupă cu colantări.

Colantarea oferită de Tesla ar putea să dezamăgească pe unii clienți

Ținând cont de prețul cerut pentru colantarea mașinilor, ne-am putea aștepta ca folia să fie montată la standarde foarte înalte, dar se pare că nu este cazul, cel puțin deocamdată. Videoclipul postat de The Megawatts pe YouTube arată o calitate a colantării destul de slabă, cu multe locuri în care folia nu se așează corect, dar și zone în care se poate observa cum colantul a fost împărțit în multiple bucăți.

Tesla susține că învelișul pe care îl oferă seamănă mai mult cu o folie de protecție a vopselei (PPF) decât cu o folie de vinil obișnuită și, ca atare, se crede că este puțin mai groasă și mai rezistentă la impact. Cu toate acestea, acest lucru nu scuză instalarea precară și prețul foarte mare pe care îl cere clienților nord americani.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: @DennisCW_ / X


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide