Tesla este aproape de a depăși pragul de 100.000 de angajați

Autor: ProMotor 12 feb. 2022 Știri auto

Tesla se apropie de pragul de 100.000 de angajați în toate unitățile sale de producție de pe glob, datorită unei creșteri a forței de muncă cu peste 40% anul trecut.

Tesla: +40% în 2021

Tesla a dezvăluit că avea 99.290 de angajați la 31 decembrie 2021 fiind o creștere substanțială a numărului de salariați față de sfârșitul anului 2020. Compania americană avea 70.757 de angajați cu normă întreagă la finalul anului 2020.

Tesla începe să ajungă din urmă unele dintre companiile mari în ceea ce privește forța de muncă globală.

Ford a raportat că numărul angajaților săi era de aproximativ 180.000 de angajați în 2020. Volkswagen a spus că a angajat aproximativ 665.000 de oameni la nivel global în 2020.

Care este cel mai mare angajator din industria auto?

Volkswagen este cel mai mare angajator al industriei auto, Toyota fiind pe locul doi, cu peste 370.000 de angajați în total.

Pe măsură ce compania continuă să crească producția de vehicule și să deschidă noi unități de producție în diferite regiuni din lume, Tesla are nevoie de mai mulți angajați.

„Până în prezent, nu am experimentat nicio pauza de lucru ca urmare a conflictelor de muncă și considerăm că relația noastră cu angajații noștri este bună. Obiectivele noastre cheie de capital uman în gestionarea afacerii noastre includ atragerea, dezvoltarea și păstrarea oamenilor de top”, spun reprezentanții Tesla.

Forța de muncă Tesla continuă să crească atât de rapid datorită expansiunii sale. Compania deschide noi showroom-uri, centre de servicii și alte facilități aproape săptămânal.

Musk a declarat la sfârșitul anului trecut că companiile sale angajează aproximativ 110.000 de oameni.

CEO-ul Tesla Elon Musk afirmă că cel mai important produs pe care îl dezvoltă producătorul auto în 2022 nu este nici Cybertruck și nici alt model de autoturism electric.

Musk a afirmat în timpul unei ședințe de miercuri (26 ianuarie) cu investitorii privind rezultatele financiare ale Tesla că „Optimus”, codul din interiorul companiei pentru robotul umanoid pe care îl dezvoltă, „este cel mai important produs pe care-l facem anul acesta”.

Sursa: Teslarati.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide