Tesla reduce semnificativ prețul lui Model 3 în Europa

Autor: George Cristea 21 ian. 2021 Știri auto

Tesla reduce semnificativ prețul lui Model 3 pe mai multe piețe importante din Europa. Noile prețuri au fost anunțate miercuri și afectează mai multe versiuni ale popularului model electric american.

Intră în Galeria FOTO

Cea mai mare reducere de preț o primesc clienții din Franța. Aici, versiunea SR+ (Standard Range Plus) are un preț cu 6.190 de euro mai mic, de la 49.990 de euro la 43.800 de euro. Scăderea prețului face ca Model 3 să se califice pentru un bonus guvernamental mai mare, de 7.000 de euro. În prezent, clienții Tesla puteau obține cel mult 3.000 de euro de la guvernul francez. Versiunile Long Range și Performance au primit și acestea reduceri, dar mai puțin dramatice – de la 57.800 la 51.990 în cazul Model 3 LR și, respectiv, de la 65.990 la 59.990 pentru Model 3 Performance.

Și clienții germani primesc reduceri de preț, cu toate că prețul lui Tesla Model 3 în Germania este printre cele mai mici din Europa. Astfel, versiunea SR+ scade de la 42.990 de euro la 39.990 de euro. Tot o reducere de 3.000 de euro primește și Model 3 LR, de la 52.490 euro la 49.990 euro. În schimb, versiunea Performance devine mai ieftină cu 4.000 de euro, ajungând astfel la 54.990 de euro.

Tesla reduce prețul lui Model 3. Care este motivul

Model 3 este cel mai accesibil model din oferta Tesla și, în același timp, cel mai popular model al mărcii americane pe piața europeană. Chiar dacă Tesla Model 3 este lider de vânzări  pe mai multe piețe europene, Tesla recunoaște concurența celorlalte mărci și ajustează prețurile pentru a crește competitivitatea sedanului său.

Nu știm dacă reducerea de preț are legătură cu optimizarea producției din China sau mai degrabă cu concurența din ce în ce mai acerbă de pe continentul european. Trebuie observat însă că, cel puțin deocamdată, nu există niciun model în clasa medie care să amenințe poziția lui Model 3. Concurența activează fie în segmentul compact, fie o idee mai sus, cu SUV-uri care atacă frontal Model Y.

Construcția fabricii din Germania, Gigafactory Berlin, va permite producerea Model 3 și Model Y pe continentul european, dar nu se știe cum va afecta acest lucru politica de prețuri a Tesla. Cel mai probabil, procesul de fabricație implementat aici va fi mult mai eficient decât cel din alte fabrici Tesla, astfel că prețurile vor fi cu atât mai competitive. Elon Musk este decis să dea companiilor germane o lecție de economie, producând un model profitabil chiar și cu costul enorm al muncii din Germania.

sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide