Tesla reinventează ștergătorul de parbriz

Autor: Marius Vișan 15 sept. 2021 Știri auto

Era ștergătoarelor din metal și cauciuc este pe cale să apună, asta după ce Tesla a patentat ștergătoarele auto cu laser.

Când vine vorba de inovație în industria auto, Tesla se pare că este întotdeauna în top. Americanii au popularizat mașinile electrice, schimbând viziunea publică asupra lor de la o modă eșuată a trecutului, la un fenomen modern, esențial de urmat. De asemenea, Tesla a condus calea în ceea ce privește autonomia mașinilor pe baterii.

În 2019, Tesla ar fi început să lucreze la o idee de a folosi razele laser pentru a curăța mizeria de pe parbrizul mașinii. Au depus o cerere de brevet pentru această idee, cu următoarea descriere: „Sistem de curățare care include un ansamblu ce emite un fascicul laser pentru iradierea unei regiuni acoperite cu sticlă a vehiculului…”.

Tesla reinventează ștergătorul de parbriz

Doi ani mai târziu, Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci a acordat Tesla brevetul pentru ștergătoarele cu parbriz laser. Acesta este intitulat oficial: ”Curățarea cu laser a resturilor acumulate pe articolele din sticlă de pe vehicule și ansamblurile fotovoltaice”.

Este important să avem în vedere că unele companii solicită adesea brevete pentru tehnologii care nu vor ajunge niciodată pe produsele de consum, iar acest lucru ar putea fi aplicat și în cazul ștergătoarelor auto cu laser. Este interesant totuși că Tesla a crezut că ar merita să breveteze această tehnologie.

Sursă foto: Electrek.co

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide