Tesla Roadster va primi motoare de rachetă?

Autor: Promotor 12 iun. 2020 Știri auto

Tesla Roadster va primi motoare de rachetă. A fost anunțul făcut de Elon Musk în ianuarie 2019. Nimeni nu l-a crezut atunci, dar proiectul controversatului Musk începe să capete contur.

GALERIE FOTO

Tesla lucrează la cea de-a doua generație Tesla Roadster, care, deși dezvăluit în urmă cu aproape un an și jumătate, nu a intrat încă în producția de serie. Compania ia în serios planurile lui Elon Musk de a echipa această mașină cu motoare de rachetă pentru a o face să zboare.

Jason de la Engineering Explained explică modul în care acest lucru ar putea deveni posibil. Sistemul de propulsie va fi dezvoltat de SpaceX. Pentru ca acesta să fie montat pe roadster-ul cu patru locuri, cele două scaune din spate, de mici dimensiuni, vor fi elimininate. Locul lor va fi luat de un recipient sub presiune. Bacteria va furniza energie către o pompă de alimentare, care va acționa recipientul. La rândul său, acesta va livra presiune motoarelor amplasate la extremitățile vehiculului. Musk susține că 10 astfel de motoare vor fi montate pe mașină.

Cum vor ajuta motoarele de rachetă Tesla Roadster?

Tesla Roadster este – a anunțat Elon Musk – cea mai rapidă mașină din lume. Accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,1 secunde. Motoarele de rachetă dezvoltate de SpaceX vor face modelul să ajungă de pe loc la 100 km/h în doar 1,1 secunde. Și performanțele în ceea ce privește frânarea vor fi îmbunătățite, astfel ca roadster-ul să aibă nevoie de o distanță de doar 14 metri pentru a opri, atunci când rulează cu 100 km/h.

Deocamdată, soluția pare greu de implementat. Tesla trebuie să țină cont că acest sistem va crește semnificativ masa mașinii.

Până când Tesla Roadster va primi motoare de rachetă, mașina va fi nevoită să se descurce cu cele trei motoare electrice ale sale, unu pe puntea față și două pe puntea spate, care îi asigură tracțiune integrală.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide