Tesla va trebui să ramburseze banii plătiți de un german pentru un Model 3. Ce argumente a avut acesta la tribunal

Autor: Cristian Gubandru 31 mart. 2022 Știri auto

Un tribunal german a acordat unui proprietar de Tesla Model 3 o despăgubire de 69.000 de euro după ce a decis că tehnologia opțională de conducere autonomă a mașinii nu a respectat promisiunea de marketing. Tesla va trebui să ramburseze suma.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit publicației germane Spiegel, Tribunalul Regional Darmstadt a fost înștiințat că un german și-a comandat un Model 3 cu pachetul opțional Full Self Driving la un cost de 6.300 euro și nu a fost deloc impresionat de capacitățile sale autonome.

El a susținut că funcția de depășire automată nu a funcționat, că mașina nu recunoaște semafoarele și semnele de oprire și a comparat direcția Tesla la intrările și ieșirile de pe autostradă cu reacțiile unui „șofer începător beat”.

Ce funcții oferă Tesla Model 3

Tesla oferă în prezent un upgrade pentru Model 3, care include funcții precum Smart Summon pentru ieșirea mașinii din garaj, Autopark, Auto Lane Change și Navigate on Autopilot. Costă 3.800 de euro, conform site-ului german Tesla, dar se pare că proprietarul german a comandat pachetul complet de conducere autonomă, care vine la un preț dublu. Compania americană spune că Full Self-Driving va adăuga funcția Autosteer pentru străzile orașului la o dată ulterioară, dar include deja recunoașterea semafoarelor și al indicatoarelor de oprire.

Nu este prima dată când tehnologia autonomă a Tesla este atacată în Germania

În vara anului 2020, un tribunal din München a concluzionat că Tesla a indus în eroare consumatorii, promițându-le clienților săi că funcția sa Autopilot este mai capabilă decât era în realitate, făcându-l pe Elon Musk exasperat să scrie pe Twitter „Ce zici de Autobahn?”

Potrivit Spiegel, compania a declarat că nu era conștientă de nicio defecțiune a software-ului sau hardware-ului autovehiculului Model 3 și a susținut că toate sistemele și funcțiile au funcționat în conformitate cu reglementările actuale din Germania privind conducerea autonomă.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide