Test de accelerație cu Skoda Octavia RS pe Autobahn. Cât de repede atinge 200 km/h cea mai iubită mașină de familie? VIDEO

Autor: ProMotor 30 nov. 2020 Știri auto

Skoda Octavia este una dintre cele mai iubite mașini de familie. Octavia este motorul mărcii Skoda, modelul de bază cu cele mai multe vânzări. În anul 2019 a împlinit 60 de ani de la începerea producției, iar tot atunci producătorul ceh a introdus cea mai recentă ediție a bestseller-ului său, a patra generație.

Cei de la canalul de YouTube Automann-TV au făcut primul test de accelerație / launch control pe Autobahn cu noua Skoda Octavia RS. Modelul este propulsat de motorul de 2.0 litri TSI, oferind 245 CP și 370 Nm cuplu (greutate totală: 1.520 kg). Puterea trece prin roțile din față, iar mașina are o cutie automată DSG cu 7 trepte, la fel ca fratele său din grupul Volkswagen Golf 8 GTI.

După testul de viteză de pe Autobahn Skoda Octavia RS a demonstrat că are nevoie de doar 6,6 secunde pentru a ajunge de la 0 – 100 de km/h, de 22,6 secunde pentru a ajunge de la 0 – 200 de km/h, pe când sprintul de la 100 la 200 de km/h durează 15,8 secunde.

VIDEO

 

Sedanul de dimensiuni medii și-a câștigat o reputație solidă de-a lungul anilor, devenind o prezență familiară pe străzi. Acum, pentru 2020, există o nouă Skoda Octavia care este mai modernă și mai bine conectată ca niciodată. După acest de viteză se pare că nici la accelerație nu stă tocmai rău. Cu această ocazie Octavia a demonstrat că nu este doar o mașină plictisitoare de familie, ci și o mașină cu performanțe sportive.

Skoda Octavia RS pe piața din România

Skoda Octavia RS cu motor diesel vine echipată standard cu tracțiune integrală 4×4. Prețul său de pornire este de 35.710 euro. Pentru versiunea pe benzină, negocierile încep de la 31.708 euro. În echiparea standard intră jante din aliaj de 18 inci, faruri matrix LED și scaune îmbrăcate în piele neagră și cu funcție de încălzire. Tot în echiparea de bază apare suspensia sport, care reduce garda la sol cu 15 milimetri.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Automann-TV / YouTube



Comentarii
Inchide