Test de viteză cu Dacia Sandero Stepway pe o porțiune de autostradă unde nu există restricții (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 20 apr. 2022 Știri auto

Jurnaliștii de la Auto Fast Magazine au realizat recent un nou test de viteză cu unul dintre modelele Dacia. De această dată a venit rândul hatchback-ului Sandero Stepway, una dintre cele mai bine vândute mașini în Europa ale constructorului autohton.

Cum s-a descurcat Dacia Sandero Stepway în timpul testului?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Francezii au pus la treabă pe o autostradă din Germania versiunea ECO-G 100 cu motor pe GPL în echiparea Comfort Plus. Propulsorul livrează o putere maximă de 100 CP și 170 Nm de cuplu. Acesta este conectat la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

Principalele probe la care a fost supusă mașina românească au fost teste de accelerație și de frânare. De asemenea, a fost testată capacitatea de accelerare în timpul manevrei de depășire.

Versiunea Sandero Stepway ECO-G este creditată cu un timp de 11,9 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h. După mai multe încercări, cei de la Auto Fast Magazine au reușit un sprint de 12,55 secunde cu instalația GPL dezactivată.

Cu GPL-ul activ, mașina a reușit să accelereze de la 0 la 100 km/h în 11,31 secunde. Este un timp mai bun decât cifra oficială anunțată de producătorul de la Mioveni. Practic, rulând pe gaz, noua Dacia Sandero Stepway a fost mai rapid cu 1,24 secunde decât atunci când motorul a funcționat pe benzină.

La capitolul viteză de vârf, Dacia anunță o valoare de 177 km/h. În timpul testului, francezii au reușit să atingă 181 km/h rulând pe GPL. De asemenea, repriza 0-60 km/h a fost realizată în 5,66 secunde. Totodată, modelul autohton a avut nevoie de 8,90 secunde pentru a accelera de la 80 la 120 km/h.

Te invităm să urmărești filmulețul de mai jos pentru a vedea cum s-a descurcat Dacia Sandero Stepway în timpul testului de viteză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide