Test de viteză cu o Dacia Logan după chip tuning. Câți cai putere au scos din motor după Stage 1 – VIDEO

Autor: Marius Vișan 06 mai 2022 Știri auto

Unii posesori de Dacia Logan și-au dorit dintotdeauna mai multă putere pe mașinile lor. Mulți dintre ei s-au resemnat și au păstrat performanțele motorului așa cum au fost ele lăsate din fabrică. Dar mai există și pasionați care apelează la așa-numitele modificări chip tuning.

Chip tuning înseamnă o modificarea a unității de control electronic (ECU) a unui automobil, pentru a obține performanțe superioare, fie că este vorba de mai multă putere, sau de o mai bună eficiență a consumului de combustibil.

Pe contul de YouTube Honorius Vlog am găsit un clip cu o Dacia Logan II, care, dacă ar fi să dăm crezare descrierii, a beneficiat de modificări care i-au adus un plus de putere. De la 75 CP câți avea când a iești din fabrică, a ajuns la 120 de CP. Așa că sprintul 0-100 km/h durează acum 10 secunde. În mod normal, Dacia Logan cu motorizarea din fabrică avea nevoie de 14.6 secunde pentru a atinge suta de km.

Dacia Logan II are 120 CP după chip tuning Stage 1

Stage 1 este primul nivel de chip tuning disponibil. Dacă este făcută de profesioniști și nu „în spatele blocului”, cum se mai spune în folclorul auto, această etapă se referă la modificări doar din software, care asigura un câștig de putere și, uneori, o scădere a consumului. Nu sunt afectate normele de poluare.

Revenind la clipul ne mai jos, vedem cum Logan accelerează până la 100 de km/h. Pe filmare se aud și câteva scârțâituri de roți, ceea ce înseamnă că noile cifre de putere au făcut ca roțile din față să rupă aderența. Conform celui care a încărcat clipul, modificarea l-a costat 200 de euro.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / Honorius Vlog, Dacia.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide