Test extrem. BMW a reprodus pentru noul X5 virajele de la Monza pe nisipul din Sahara – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Pentru lansarea noului BMW X5, BMW Italia a reprodus virajele de la Monza pe nisipul secular de la Sahara. Circuitul istoric de la Monza a fost reprodus la Merzouga, într-una din cele mai deşertice zone ale Marocului: un traseu de 5,793 kilometri iese în evidenţă prin nisipul şi pietrele Saharei. 

Timp de două săptămâni, peste 50 de oameni – inclusiv ingineri, topografi, tehnicieni, lucrători şi piloţi – au lucrat şi au contribuit la realizarea acestui proiect. A fost nevoie de patru zile de studiu şi pregătire, cu topografi, ingineri şi arhitecţi, cu opt posturi de design topografic şi simulare.

Timp de nouă zile, patru buldozere şi patru camioane au mutat 24 de metri cubi la un moment dat pentru a pregăti solul şi pentru a îndepărta nisipul în exces, în timp ce două gredere şi două compactoare au definit şi au compactat pista. Peste 3.500 de metri cubi de sol au fost mutaţi pentru a da naştere circuitului off-road.

O muncă monumentală care a culminat cu o provocare fără precedent: noul BMW X5, după ce a traversat Europa într-o călătorie în etape, a ajuns la circuitul „Monza, Sahara” în deşertul marocan impenetrabil unde, printre dune şi stânci, a provocat unul dintre cele mai ostile terenuri de pe planetă şi s-a confruntat cu Lesmo, Ascari şi Parabolica, dând dovada calităţilor sale off-road, datorită noului pachet xOffroad, care îşi face debutul odată cu acest model.

 Comentarii
Inchide