Testarea cu aparatul Drugtest, irelevantă. Un tânăr care luase paracetamol, acuzat că s-a drogat

Autor: ProMotor 28 nov. 2019 Știri auto

Poliția Română s-a făcut de râs după ce un șofer a demonstrat că testarea cu aparatul Drugtest de detectare a consumului de droguri este irelevantă. Tânărul de 25 de ani, din Târgu-Jiu, căruia i s-a făcut dosar penal pentru consum de droguri, a reuşit să demonstreze că poliţiştii s-au înşelat. În cazul său, analizele toxicologice au demonstrat că, de fapt, luase paracetamol şi metaboliţi.

Primul şofer la care rezultatul a ieşit pozitiv la testarea cu Drugtest, un tânăr de 25 de ani, din Târgu-Jiu, a reuşit, după patru luni, să demostreze că este nevinovat şi că s-a comis o greşeală.

„În urma informaţiei publicate pe site-ul IPJ Gorj, la data de 22 iulie, referitoare la un tânăr de 25 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, care, în noaptea de 19/20 iulie, a ieşit pozitiv în urma testării cu aparatul Drugtest, facem precizarea că analizele efectuate de INML Bucureşti nu au identificat substanţe psihoactive (droguri bazice), ci doar paracetamol şi metaboliţi. Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat, miercuri, reprezentanţii IPJ Gorj, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

În luna iulie, agenţii rutieri care au întocmit dosar penal în cazul tânărului de 25 de ani susţineau că acesta s-ar fi aflat sub influenţa substanţelor psihoactive.

„În noaptea de 19/20 iulie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Târgu-Jiu au identificat în trafic un tânăr de 25 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Constantin Brâncuşi, din localitate, aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive, fapt rezultat în urma testării cu aparatul DrugTest. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se arăta într-un comunicat al IPJ Gorj din data de 22 iulie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide