Testerul auto care șterge erorile mașinii. Poate fi folosit de oricine doar cu un smartphone – VIDEO

Autor: ProMotor 23 oct. 2020 Știri auto

Cei care dețin o mașină veche, și vor să afle mai multe detalii despre starea ei de „sănătate”, trebuie să știe că există dispozitive care pot face o diagnoză pertinentă fără a mai fi nevoie să meargă în service.

Pe site-ul servicetutorials.com am găsit un clip în care este prezentat în detaliu un tester auto care poate fi montat foarte ușor la mufa de diagnoză a mașinii. Acest dispozitiv se conectează apoi la smartphone și poate furniza informații despre defecțiunile apărute la mașină.

Testerul se utilizează cu un telefon cu sistem de operare Android (Samsung, Huawei, Xiaomi, etc.) sau iOS (iPhone, iPad) și se conectează prin sistemul Bluetooth la mașină.

Cu acest dispozitiv puteți efectua următoarele operațiuni:

Diagnoză auto (Scanare și Ștergere Erori) pentru motor și toate modulele mașinii, modificarea funcțiilor mașinii (Activare / Dezactivare / Adăugare de Noi Funcții), Resetare Interval Service și Operațiuni service.

Așadar, testerul poate activă funcții din aplicație, cu un singur click, cum ar fi: Activare/Dezactivare Start/Stop Engine , Video în motion, Mirror Link, Mirror Dip, Setări Lumini, etc).

Testerul este compatibil cu următoarele modele: Audi, Bmw, Infiniti, Lexus, Mini, Nissan, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen, pentru alte mărci se poate efectua diagnoză și resetare service.

Vor fi introduse diagnoze pentru Renault și Dacia

Acesta costă aproximativ 150 de lei, iar pentru informații detaliate este nevoie și de o licență care și ea costă. Este recomandat pentru mașini cu anul de fabricație începând din 2005 în sus. În cazul modelelor Audi, este valabil și din 2003+.

La finalul anului 2020 vor fi introduse activări și diagnoză completă pentru toate modulele mașinilor Renault și Dacia, inclusiv funcții de date live și long coding pentru multiple mărci.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: TUTORIALE AUTO / YouTube



Comentarii
Inchide