Thor24 – Acesta este cel mai scump camion din lume. S-a vândut pentru o sumă incredibilă!

Autor: Elena Luchian 30 nov. 2019 Știri auto

Thor24 este cel mai scump camion vândut vreodată. Tocmai s-a vândut pentru 12 milioane de dolari plus taxe, în cadrul unei licitații care a avut loc la Riyadh, în Arabia Saudită.

Intră în galerie

Un cumpărător care a dorit să-și păstreze anonimatul a transferat din contul său, în total, 13,2 milioane de dolari. Achiziția este cu atât mai interesantă cu cât camionul nici nu a fost adus la Riyadh pentru a putea fi văzut live de cei interesați, ci a rămas în Arizona, Statele Unite, într-un hangar pentru avioane, acolo unde a fost construit de către Mike Harrah, un om de afaceri pasionat de astfel de vehicule.

Thor24 cel mai scump camion din lume (4)

Nu mai puțin de 7 milioane de dolari a costat transformarea, iar proiectul a durat 7 ani. Thor24 a fost un Peterbilt 359 din 1979. Acum este pus în mișcare de două motoare diesel V12 de 13,9 litri cu 12 turbocompresoare, care dezvoltă împreună aproape 4.000 de cai putere și ăi asigură o viteză maximă de 209 km/h. Peste 14 tone cântărește bestia cu trei punți. Pentru a opri asemenea forță, Mike Harrrah i-a instalat patru parașute speciale, care ajută la reducerea vitezei.  13,41 metri măsoară în lungime Thor24.

Piesele aflate la vedere, printre care colectorul de admisie și evacuările, sunt cromate sau construite din aluminiu, ceea ce îi asigură camionului un design unic.

La bord se regăsesc nu mai puțin de 24 de cadrane, iar centurile de siguranță fixate pe scaune le imită pe cele folosite în sporturile cu motor. O zonă de odihnă cu televizor și sistem audio.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide