Thunder Power, rivalul taiwanez al lui Model S, a fost la Frankfurt

Autor: Andrei Ştirbu 18 sept. 2015 Știri auto

Îţi vine să crezi sau nu, maşina pe care o vezi în pozele de mai sus a ajuns şi la Frankfurt 2015 – ca să înţelegi cât de serioşi sunt creatorii ei în privinţa aducerii în producţie de serie. Thunder Power este un mic producător taiwanez, al cărui cel mai recent produs este un rival pentru atotputernicul vehicul electric Tesla Model S. Thunder Power şi-a propus să-şi lanseze modelul electric în 2017 în Europa (urmată de China şi Statele Unite în 2018).

Pachetul de baterii care animă electrica taiwaneză care 125 kWh şi va fi disponibil în două versiuni. Entry-levelul va avea 312 cai-putere, iar versiunea mai puternică (vârful de gamă chiar) va livra 434 de cai-putere. Nu se menţionează dacă puterea va fi administrată tuturor roţilor sau dacă doar puntea spate va fi motrică. Însă s-a specificat că, în versiunea cea mai puternică a sa, modelul electric poate atinge 0-100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi o viteză de 250 km/h.

Dar, desigur, la limuzinele electrice nu doar partea de performanţă este de interes, ci şi partea de autonomie. Thunder Power promite până la 650 de kilometri cu un singur plin al bateriei şi un sistem de încărcare rapidă prin care poţi să-ţi încarci energie pentru 300 de kilometri, în doar 30 de minute. 

Nimic din toate acestea nu sună incredibil (adică, da, s-ar putea face), însă apoi dai peste imaginile de la interior. Şi începi să te îndoieşti serios…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide