Tico, prima mașină a lui Sorin Ene, campion național și vicecampion european de drift 

Autor: Ionuț Vîlciu 11 dec. 2023 Știri auto
Tico, prima mașină a lui Sorin Ene, campion național și vicecampion european de drift 

Pentru orice pasionat auto, prima mașină este ca prima iubire, nu se uită niciodată. Așa este și pentru Sorin Ene, campion național în competițiile de drift.

După ce fiica sa, Alice Ene, a onorat invitația noastră la Podcast cu Prioritate, a venit tatălui ei, Sorin Ene, să ne povestească mai multe despre el și despre sportul cu motor pe care îl practică. Sorin Ene este campion național și vicecampion european în competițiile de drift. Această pasiune s-a transferat și către fiica sa, Alice, care la doar 14 ani a intrat în Cartea Recordurilor.

Sorin Ene, pe lângă faptul că este pilot, deține și o școală de drift. Însă începuturile sale în lumea auto au fost modeste, inclusiv prima lui mașină, care nu a fost tocmai cea pe care și-o dorea.

„Mi-am dorit foarte tare un ursuleț (…) Nu aveam eu bani să îmi iau, mi-a luat și mie tata prima mașină. Tată, îți iau mașină economică să mergi (…) Mi-a luat Tico, vișiniu. Am iubit-o foarte mult, vișinie, cu aer condiționat, frumos”, a povestit Sorin Ene. Tatăl său nu vrut să îi cumpere un BMW Seria 3 E30, poreclit popular „urs”, pentru că el considera nu este o mașină economică și că va necesita prea mulți bani.

Totuși, Sorin a ajuns să primească mașina pe care și-o dorea atât de mult, într-un final. „La un moment dat se auzea un cap de planetară și am fost într-un service și costa foarte mult. Până la urmă așa l-am convins pe tata să îmi ia un ursuleț E30, care a fost diesel”, spune Sorin Ene.

Totuși, experiența a fost una destul de anevoioasă, după cum spune și Sorin, dar acest lucru l-a ajutat să învețe foarte mult despre partea mecanică: „S-a stricat, știam toate dezmembrările (…) Consuma mai mult ca Tico de 100 de ori și tot nu fugea. Știam toate dezmembrările de pe Mihai Bravu și de pe DN1 că se mai strica o volantă și așa mai departe. M-am chinuit mult cu mașina aia, dar am învățat foarte multe lucruri de mecanică”.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Elements.envato.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide