Un TIR a lovit în plin un pod. Șoferul a ignorat trei indicatoare care îl avertizau că nu are loc. VIDEO

Autor: ProMotor 12 apr. 2020 Știri auto

Un TIR a lovit în plin un pod. Șoferul ignorase nu mai puțin de trei indicatoare rutiere care îl avertizau că autotrenul pe care îl conduce nu va avea loc pe dedesubt.

GALERIE FOTO

Un șofer a crezut că poate sfida legile fizicii în Northampton, Massachusetts. Acesta a subestimat înălțimea vehiculului pe care îl conducea și a intrat în plin podul care susține o cale ferată. Accidentul a avut loc în jurul orei 5 dimineața, o oră la care traficul este redus, cu atât mai mult în contextul restricțiilor determinate de pandemia de coronavirus.

Pe marginea drumului, sunt trei indicatoare rutiere care îi avertizează pe șoferi că pe sub pod pot trece doar vehicule cu o înălțime sub 3 metri și 35 de centimetri. Unul dintre acestea prezintă și semnalizare luminoasă, care să le atragă atenția celor care conduc vehicule de mare gabarit.

Imaginile surprinse de camera de bord a unui conducător auto arată cum TIR-ul lovește podul și rămâne blocat sub acesta. Șoferul acționează luminile de avarie și se dă jos din cabină, surprins și el de greșeala uriașă. În spatele său apare un camion. Văzând rezultatul accidentului, cel aflat la volan se oprește chiar înainte de a trece pe sub pod, de teamă să nu-l lovească și el, blocând astfel traficul.

Citește și:

Momentul în care o camionetă este spulberată de tren. Șoferul n-a văzut bariera coborâtă

Localnicii numesc acel pod “devoratorul de camioane”. Nu este nici pe departe primul vehicul care sfârșește așa. Autoritățile locale iau în calcul înălțarea acestuia pentru a evita astfel de incidente.

Poliția din Northampton a publicat pe Facebook mai multe fotografii de la locul accidentului. Remorca și cabina au fost avariate serios în impact. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili exact împrejurimile în care s-a produs accidentul.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Northampton Police Department



Comentarii
Inchide