Țiriac Collection: mașini de colecție, expuse gratuit pentru vizitatori

Autor: Daniel Samoilă 25 nov. 2021 Știri auto
Țiriac Collection: mașini de colecție, expuse gratuit pentru vizitatori

Țiriac Collection aduce un nou concept de expunere auto începând cu luna noiembrie. Astfel, în fiecare lună va fi expusă în curtea exterioară câte o mașină de colecție.

Accesul publicului va fi gratuit, anunțul reprezentanții companiei. Mașina poate fi admirată și din șoseaua principală (DN1).

Prima mașină expusă va fi un Auburn 852 Speedster Boattail fabricat în 1936, care a fost unul dintre cele mai apreciate modele la vremea sa.

Designul acestei mașini a fost inedit pentru lumea auto, pentru că are o parte posterioară fluidă care evocă spatele unei ambarcațiuni (Boat tail).

Mașini de colecție, expuse lunar la Țiriac Collection

Modelul Auburn 852 Speedster Boattail poate fi comandat cu o versiune supraalimentată de 150 de cai putere a motorului cu 8 cilindri. Mașina poate ajunge la o viteză de top de 160 km/h.

Exemplarul expus este o replică din anul 1970 a versiunii Auburn 852 Speedster Supercharged din 1936, ultimul an de producție al modelului original.

Mașina este construită pe o platformă Ford și dispune de un motor V8 de origine Ford.

În pararel, galeria Țiriac Collection va fi deschisă publicului de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Țiriac Collection



Comentarii
Inchide