Tocător de camioane capcană. TERORIŞTII ar trebui să vadă asta – VIDEO

Autor: Andrei Ştirbu 19 sept. 2017 Știri auto
Tocător de camioane capcană. TERORIŞTII ar trebui să vadă asta – VIDEO

Americanii răspund cu „pace” în oricare discuţie sensibilă în care sunt implicaţi. De exemplu, uite cum dau ei cu pace în camionul ăsta de nu mai rămâne nimic din el. 

Desigur, nu este vorba de violenţă aici. Departamentul de Stat, ajutat de Texas A&M Transportation Institute, doar au gândit o barieră care să oprească un atentat terorist cu camion-bombă. Impactul are loc la 50 mph (circa 80 km/h) şi, după cum şi tu ai văzut în video-ul de mai sus, deformează plastic într-o fracţiune de secundă un camion de câteva tone de nici mama lui nu-l mai recunoaşte. Cei de la Texas Tribune observă (citaţi de Jalopnik.com),

„Abilitatea şoferului de a scăpa unui astfel de impact nu este una dintre grijile noastre primare.”

Sună dur, însă, dacă e să te gândeşti aşa, probabil că cel din spatele volanului nu avea oricum planuri de vacanţă după atentat. N-am putea să-i judecăm pentru lipsă de compasiune, având în vedere că în urma atentatelor din 1998 din Dar Es Salaam şi Nairobi – atentate asupra ambasadelor Statelor Unite ale Americii din respectivele oraşe – camioanele-bombă au făcut prăpăd, omorând câteva sute de oameni.

Dacă ţi-ai stârnit pofta să te mai uiţi la – ahem! – sisteme de apărare împotriva atentatelor cu camion-bombă, mai lăsăm un clip aici cu gardul tocător-de-camioane K12.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide