Top 10 cele mai bune SUV-uri cu prețuri de până în 10.000 de euro pe baza datelor TÜV

Autor: Bogdan Bârliga 18 apr. 2023 Știri auto

Asociația Germană pentru Inspecții Tehnice Periodice (Technischer Überwachungsverein – TÜV) este recunoscută pe plan european pentru datele furnizate când vine vorba despre fiabilitatea mașinilor. Și pentru că parcul auto din Germania este unul dintre cele mai mari din Europa asociația analizează în fiecare an cel puțin 10 milioane de vehicule.

Pe baza datelor TÜV sunt realizate numeroase cercetări de piață și toți producătorii auto folosesc informațiile oferite pentru a aduce modificări ulterioare prin care mașinile primesc noi îmbunătățiri pentru remedierea defectelor constatate în utilizare.

Și clienții aleg de multe ori un autoturism pe baza raportărilor din TÜV și în special aceste date sunt utile pentru achiziția unui autoturism second hand. Revista germană Auto Bild a realizat un top al SUV-urilor cu un preț de până la 10.000 euro cu cele mai puține probleme tehnice raportate după inspecțiile TÜV. Jurnaliștii germani au ales acest segment pentru că are cea mai mare creștere a vânzărilor din ultimii ani și sunt foarte multe modele disponibile.

Acest aspect este valabil și în România pentru că vedem pe străzi tot mai multe SUV-uri, iar modelul Dacia Duster produs la Mioveni a devenit deja un reper pe piața europeană fiind inclus recent în topul celor mai bune mașini 4×4 de revista britanică Autocar.

Top 10 cele mai bune SUV-uri cu prețuri de până în 10.000 de euro pe baza datelor TÜV

1. Mini Countryman

Modelul britanic are o rată de defecțiuni constatate la inspecțiile TÜV de 13.9% pentru vehiculele fabricate acum 10 ani și luate în considere pentru acest top pe baza prețului de achiziție second.

2. Mitsubishi ASX

În cazul acestui model nipon rată de defecțiuni constatate este de 16.1% și din acest motiv Mitsubishi ASX se poziționează pe un loc pe podium în acest top depășind modele mult mai bine cotate.

3. VW Touareg

Masivul SUV german este cotat de TÜV cu o rată a defectelor de 16.5% pentru modele cu o vechime de zece ani vândute pe piața second hand cu un preț de până de la 10.000 de euro.

4. BMW X1

Primul model bavarez prezent în acest top are o rată a defectelor conform raportărilor TÜV de 16.7% și este considerat un model bun second dacă prezintă un rulaj rezonabil.

5. Audi Q5

SUV-ul producătorului din Ingolstadt are o media a defectelor raportate de 17.4% și este considerat de Auto Bild Germania un autoturism bun de cumpărat și second hand dacă nu are un număr foarte mare de kilometri parcurși.

6. Audi Q3

Încadrat la categoria SUV-urilor compacte Q3 este cotat de TÜV cu o rată a defectelor înregistrate la verificări de 19.4%.

7. Mercedes-Benz GLK

Singurul model al producătorului premium din Stuttgart prezent în acest top este GLK: acest SUV are o rată a defectelor de 20.2% în cazul modelelor cu o vechime de zece ani.

8. Volvo XC60

Modele suedeze sunt recunoscute pentru fiabilitate și nivelul de siguranță oferit și Volvo XC60 confirmă acest lucru și la inspecțiile TÜV: SUV-ul are o rată a defectelor constatate la modele mai veche de 20.2%.

9. BMW X5

Un model des întâlnit și pe străzile din România: unitățile BMW X5 cu o vechime de 10 ani apar în raportările TÜV cu o rată a defectelor de 20.4%. Deși procentul este rezonabil mașina trebuie verificată cu atenție mai ales la capitolul kilometri parcurși.

10. Skoda Yeti

Deși nu s-a bucurat de un succes comercial prea mare modelul din Cehia apare în acest top realizat pe baza datelor TÜV cu o rată a defectelor de 20.8%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: NetCarShow, Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide