Top 10 cele mai ciudate maşini ediţie specială pe care le-ai văzut vreodată! De la Smart cu aripi la maşina-clovn

Autor: David Andrei 19 iun. 2020 Știri auto

Unele sunt atât de hidoase. Altele sunt complet inexplicabile. Cele mai multe total inutile. Top 10 cele mai ciudate mașini ediție specială pe care le-ai văzut vreodată.

GALERIE FOTO

Abarth 695 Rivale

Abarth 695 Rivale este inspirat de ambarcațiunile de lux. Ce legătură are un Fiat 500 cu un yacht? Ei bine, italienii au făcut conexiunile și așa a venit pe lume această ediție specială. Mașinuța perfectă pentru străduțele înguste din orașele italiene avea 180 de cai putere, dezvoltați de motorul 1.4 T-Jet și evacuare Akprapovic. Atingea o viteză maximă de 225 km/h și accelera de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde.

Smart forJeremy

Un smart cu aripi. Da, ați văzut bine. Mașina are jante care imită aspectul unei elice. Dar micuțul nu zboară pe șosea. Are un motor electric care dezvoltă 74 de cai putere și atinge o viteză maximă de 125 km/h. Bateria litiu-ion cu o capacitate de 17,6 kWh îi asigură o autonomie de până la 145 de kilometri.

Volkswagen Polo Harlequin

Polo Harlequin era o aluzie la modelul apărut într-o reclamă în Statele Unite în anii ’60. Din fericire, doar 19 astfel de mașini-clovn au fost construite. Ediția specială lansată în 1995 nu avea nimic special în afară de culorile extravagante. În rest, era un Volkswagen Polo MKIII. Initial, planul nemților era de a construi 1.000 de unități. Au vândut, în cele din urmă, de patru ori mai multe!

BMW i8 MemphisStyle

BMW i8 MemphisStyle a venit pe lume în urma colaborării dintre divizia BMW i și compania de design Memphis și a fost inspirat de mișcarea Memphis din anii ’80, atunci când nimic nu era prea mult. Îmbrăcat în culori vibrante, modelul, alături de i3 MemphisStyle, a fost prezentat în cadrul Muzeului BMW din Munchen.

AMC Gremlin Denim Levi’s  

Atunci când a fost prezentat, AMC Gremlin Denim Levi’s a fost însoțit de sloganul “Mașina care poartă pantaloni”. A fost rezultatul colaborării dintre American Motor Corporation și producătorul de blugi Levi’s, în anii ’70, atunci când materialul devenea tot mai popular. Mașina avea interiorul îmbrăcat complet în material de blugi!

Frank Sinatra Edition Chrysler Imperial

Frank Sinatra Edition Chrysler Imperial era un omagiu adus celebrului artist. Ediția specială și-a făcut apariția în 1981. Ediția specială a fost disponibilă pentru fanii interpretului “New York, New York” pentru o perioadă de doi ani.

Subaru Foresteer Ultimate Customized Kit Special

Este cel mai nou din topul nostru. A fost prezentat la începutul acestui an la Salonul Auto din Singapore și este o abordare distractivă a crossover-ului nipon. Este îmbrăcat în World Rally Blue și poartă accente roz, jante Enkei de 20 de inci și etriere galbene. Un ecran tactil uriaș, un subwoofer și tablete pentru pasagerii din spate se regăsesc la bord.

Hyundai Tucson Walking Dead

Cine ar cumpăra o mașină care se numește “Hyundai Tucson Walking Dead”? Ei bine, în 2013, celor din cadrul diviziei americane Hyundai li s-a părut o idee bună să creeze o mașină cu nume desprins din filmele de groază. Au prezentat mașina la Salonul Auto de la Los Angeles. Avea motor de 2,4 litri, faruri LED, vopsea neagră și accente roșii, care imitau niște mâini ridicate pentru a cere ajutor.

Skoda Felicia Fun

Acum nu mai pare deloc distractiv. Felicia era primul model produs de Skoda sub egida Grupului Volkswagen, la începutul anilor ’90. Ceea ce pare a fi un pick-up de clasă mică, era, de fapt, o mașină decapotabilă cu patru locuri. În spatele pasagerilor, își făcea loc un fel de benă. Modelul era disponibil cu trei motorizări: un motor diesel de 1,9 litri cu 64 de cai putere și două motoare pe benzină: 1,3 litri cu 68 de cai putere și 1,6 litri cu 75 de cai putere.

Citroen Saxo Bic

Da, Bic, așa ca producătorul de pixuri, stilouri, creioane și carioci. Venit pe lume în 1998, Citroen Saxo Bic avea motor de 1.0 litru cu 50 de cai putere și 73 Nm. De 17 secunde avea nevoie mașinuța ca să ajungă de la 0 la 100 km/h. Mai repede scriau școlarii cu stilourile Bic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide