Top 10 cele mai sigure mașini pe care le poți cumpăra în 2022. Acestea sunt cele mai sigure mașini de pe piață

Autor: Ionuț Vîlciu 01 nov. 2022 Știri auto

Siguranța este un factor deosebit de important atunci când vine vorba de mașinile pe care le conducem. În definitiv, este vorba despre propria bunăstare, a noastră și a ocupanților din mașină. Vom vedea împreună care sunt cele mai sigure mașini de pe piață.

Siguranța rutieră este un subiect care ne merită atenția, iar siguranța ne privește atât pe noi, cât și pe ceilalți participanți la trafic. Astfel, mașinile moderne sunt analizate din mai multe puncte de vedere: siguranța adulților, cea a copiilor, siguranța pietonilor/bicicliștilor și eficacitatea sistemelor de siguranță activă. În continuare, vom vedea care sunt cele mai sigure 10 mașini testate de Euro NCAP, în ordinea scorului oferit la testele de siguranță.

Cupra Born

Electrica de la Cupra începe topul nostru. Born a obținut calificative foarte bune, atât pentru protecția adulților, cât și pentru protecția copiilor. Nu excelează la protecția pietonilor, obținând un scor de doar 73%, dar sistemele de siguranță au evitat cu succes impactul cu pietonii. Frânarea autonomă a funcționat bine și în cazul altor mașini, scorul pentru sistemele de siguranță fiind de 80%.

Volvo C40

Fratele coupe al lui XC40 s-a comportat foarte vine la testele Euro NCAP. Protecția ocupanților se bucură de calificative mari, 92% pentru adulți, 89% pentru copii. La fel ca Born, a primit un scor de 70% pentru protecția pietonilor. Pentru sistemele de siguranță, Volvo C40 a primit un calificativ de 89%.

Mazda CX-60

Recent lansată, Mazda CX-60 este un concurent direct pentru zona premium. Mașina este bazată pe o arhitectură cu motor longitudinal și tracțiune spate. Se pare că nici la capitolul siguranță nu stă rău. SUV-ul a bifat scoruri de 88% pentru protecția adulților și de 91% pentru cea a copiilor. Și la capitolul protecție pentru pietoni, Mazda CX-60 reușește să surprindă. Cu un scor de 89%, SUV-ul japonez oferind o protecție bună pentru pietoni.

ORA Funky Cat

Nu, nu facem glume, așa se numește mașina. Este un vehicul electric produs în China și, chiar dacă numele este hazliu, ia siguranța tare în serios. Mașina a primit un scor de 92% pentru protecția adulților și 83 de puncte pentru protecția copiilor. Nici când vine vorba de pietoni sau bicicliști nu stă rău, scorul de 74% fiind rezonabil. Totuși, a primit un punctaj consistent, de 93%, pentru sistemele de siguranță activă.

Mercedes-Benz Clasa T/Citan Tourer

Chiar dacă acestea sunt niște mașini practice, ele sunt create pentru transportul pasagerilor, așa că ele au scoruri foarte bune. Mașina oferă protecție bună pentru ocupanții locurilor față (91%), dar și pentru cei din spate (93%). Protecția pietonilor nu a primit un calificativ foarte mare, doar 69%, dar sistemele de siguranță au funcționat bine, dat fiind faptul că au fost cotate cu 90 de puncte.

Mercede-Benz Clasa C

Sedanul celor de la Mercedes se află pe locul al cincilea. Mașina a primit scoruri bune pentru toate categoriile. Astfel, Clasa C a primit 93 de puncte pentru protecția adulților, 89 pentru cea a copiilor și 80 pentru cea a pitonilor. Sistemele de asistență activă au făcut o treabă bună, fiind cotate la 82 de puncte.

WEY Coffee 01

Coffee 01 este un SUV produs în China. Chiar dacă sună ca numele unei cafele, această mașină este foarte sigură. A obținut un scor de 91% pentru protecția adulților și 87% pentru cea a copiilor. Este destul de prietenoasă și cu pietonii, obținând un scor de 79% pentru protecția acestora. Sistemele de siguranță au primit un calificativ de 94%.

Mercedes-Benz EQE

Noul sedan electric de la Mercedes este mașina care deschide podiumul acestui top. Cu un scor de 95% pentru ocupanții locurilor față și 91% pentru cei de pe locurile spate, nu există dubiu că este o mașină sigură. Pentru protecția pietonilor a primit un calificativ de 83%, iar sistemele de siguranță activă au primit un scor de 81%.

Lexus NX

Pe locul doi avem un SUV japonez, anume Lexus NX. SUV-ul de clasă medie a primit un scor de 91% pentru protecția adulților, 87% pentru protecția copiilor și 83% pentru protecția pietonilor. Sistemele de siguranță activă au funcționat bine și au primit un calificativ de 91%.

Tesla Model Y

Cea mai sigură mașină, conform testelor Euro NCAP, este Tesla Model Y. Mașina a primit un calificativ de 97% pentru protecția adulților, 87% pentru cea a copiilor și 82% pentru protecția pietonilor. Cu toate acestea, mașina se descurcă foarte bine, astfel că va evita bine posibilele accidente. Tesla Model Y a obținut un scor de 98% pentru sistemele sale de siguranță activă.

Sursa: Euro NCAP

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide