TOP 10 cele mai tari BMW-uri din istorie [GALERIE FOTO]

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

BMW pare a avea, în privinţa maşinilor intrate în producţie, o continuitate foarte clară a designului. Grila dublă (cei doi „rinichi”), curba Hofmeister de la baza montantului C, linia laterală „de caracter” care străbate longitudinal maşina, cu mânerele integrate, iată doar câteva elemente esenţiale pentru un BMW. 

Ce anume face un BMW să fie un BMW? Evident, tracţiunea spate sau logo-ul celebru ne vin imediat în minte, la fel ca motoarele cu şase cilindri în linie şi obsesia pentru manevrabilitate şi sportivitate. Însă elementele de design care definesc un BMW sunt mai multe, pornind de la curba Hofmeister, care rotunjeşte spre înainte baza montantului C al fiecărui BMW modern, trecând prin nervura longitudinală care integrează mânerele portierelor (linia de caracter BMW) şi fără a uita de grila dublă, care seamănă cu doi rinichi.

Dar încercările de design ale companiei, cât şi ale diverşilor carosieri cu care a colaborat de-a lungul timpului, au dus la unele concepte care ar putea cu greu fi recunoscute drept aparţinând marii familii BMW.

Iată câteva dintre ele, poate cele mai frumoase pe care le-am putut găsi în istoria mărcii bavareze. 

10. BMW 328

9. BMW 3.0 CSL

8. BMW 1 Series M Coupe

7. BMW 2002 Turbo

6. BMW Z8

5. BMW i8

4. BMW M5 (E34)

3. BMW 507

2. BMW M3 (E30)

1. BMW M1Comentarii
Inchide