Top 10 maşini copiate de chinezi destul de bine. Modelele au prețuri chilipir

Autor: Cristian Gubandru 08 apr. 2022 Știri auto

Cum marii producători de automobile lansează maşini noi în fiecare an, mărcile chinezești cărora le place să copieze cele mai reușite modele au de unde alege. Cele mai noi copii chinezești care au fost puse la vânzare imită până și SUV-urile de performanță.

Un factor care a contribuit la impulsionarea industriei auto chineze a fost faptul că producătorii nu prea s-au deranjat cu cercetarea și dezvoltarea, alegând în schimb să copieze designul mașinilor occidentale și să le ofere la prețuri mult mai mici.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

China este cunoscută pentru cultura sa de a imita orice, de la telefoane mobile la pantofi sport și genți până la arhitectură. Copierea în China datează de secole.

În ciuda proceselor și criticilor, unele companii continuă să imite mașinile europene sau americane, deși proporția acestora a scăzut în ultimii doi ani. Există maşini chinezești care împărtășesc atât de multe asemănări cu omologii occidentali, încât uneori este greu să le distingem.

Top 10 maşini copiate de chinezi destul de bine

Link Tour K One / Mercedes-Benz GLA

După cum se poate observa, Link Tour K-One este o copie a SUV-ului Mercedes-Benz GLA. Acesta are toate elementele de stil ale unui Mercedes-Benz, cum ar fi forma farurilor, grila față etc.

K-One este mai mic decât GLA, dar ambele mașini cântăresc aproximativ la fel pentru că SUV-ul chinezesc este electric. Are un sistem de propulsie electric care oferă echivalentul a 131 CP (K-One K400). Autonomia este de 405 kilometri. Prețul este de 28.000 de dolari in China.

k-one-masini-china

Huansu C60 / Lamborghini Urus

Atunci când companiile chineze fură designul modelelor altor companii, de multe ori urmăresc mașini de volum, cum ar fi Toyota, dar Huansu a avut planuri mult mai mari așa că a mers direct la clasa de lux și a realizat o copie după SUV-ul de performanță Lamborghini Urus. Prețul este un chilipir pentru o așa mașină, doar 20.000 de dolari. Costă mai puțin de 10% din cât ar costa un Urus.

BAIC BJ80 / Mercedes-Benz Clasa G

BAIC BJ80 (sau BJ80C) este o copie chineză a Mercedes G-Class. BAIC a prezentat si BJ80 6×6, care este o copie a pickup-ului G 63 AMG 6×6 în ediție limitată. Desigur, nu are un motor AMG de 5,5 litri și în schimb are un motor de 2,3 litri de la SAAB care dezvoltă doar 250 CP. BJ80 are fie un motor cu patru cilindri de 2,4 litri, fie un motor cu șase cilindri de 4,0 litri.

Suzhou Eagle Carrie / Ferrari FF – Porsche Cayman

Eagle Carrie este un alt exemplu al modului în care „designerii” chinezi sunt pricepuți să combine două mașini diferite într-una singură. Mașina trece de la Ferrari la un Porsche foarte ușor.

Suzhou Eagle Carrie arată aproape exact ca un Ferrari FF (unii consideră că este de fapt un Ferrari California). Cu toate acestea, Carrie, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Shanghai în 2015, arată mai rotunjit și asta pentru că restul mașinii a fost copiat de la Porsche Cayman.

Eagle Carrie este o mașină complet electrică, care accelerează până la 100 de km/h în 4,8 secunde.

CH Auto Lithia / Audi R8

Lithia se inspiră în mod clar de la Audi R8. Mașina nu a intrat în producție și a fost dezvăluită pentru a prezenta tehnologia CH-Auto, studio de design cu sediul la Beijing, care ajută producătorii de automobile să dezvolte mașini de la proiectare la inginerie.

LandWind X7 / Range Rover Evoque

Landwind X7 a stârnit multe discuții despre asemănarea cu Range Rover Evoque. Există unele diferențe minore. Landwind X7 are un motor de 2 litri de la Mitsubishi și dezvoltă 190 de cai putere. Prețul pentru Landwind începe de la aproximativ 19.600 de dolari.

Zotye SR8 / Porsche Macan

La exterior, Zotye SR8 arată într-adevăr foarte asemănător cu un Macan. Interioarele sunt, de asemenea, foarte asemănătoare. Diferențele sunt în detalii.

SR8 este propulsat de un motor Mitsubishi de 2,0 litri care dezvoltă 190 de cai putere. Prețul SUV-ului pornește de la 16.000 de euro.

Weikerui V7 / Volkswagen Up!

Weikerui V7 este un Volkswagen Up!. Totul a fost „împrumutat” de la micul hatchback german: farurile, grila, logo-ul, roțile, ușile, stopurile, chiar și hayonul este o copie exactă a Up! Weikerui V7 a fost dezvăluit în 2017.

Geely GE / Rolls-Royce Phantom

Geely GE sugerează că „reinventează clasicul”. Cu toate acestea, elementele limuzinei au sugerat că chinezii nu au „reinventat clasicul”, ci s-au inspirat de la un Rolls-Royce Phantom. Cu un preț de doar 44.000 de dolari, modelul chinezesc nu intră pe piața de maşini de lux unde limuzinele costă 350.000 de dolari.

Huanghai Landscape V3 / Lexus RX

Acesta este un Huanghai Landscape V3, care arată exact ca a un model japonez Lexus RX. Oamenii ar putea confunda cele două mașini când privesc de la distanță, dar când se apropie, diferențele devin destul de evidente. Și acest model costă 20.000 de dolari.

Sursa: Hotcars.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hotcars.com


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide