Top 10 mașini care le aduc șoferilor cele mai multe amenzi pentru viteză

Autor: Elena Luchian 02 sept. 2020 Știri auto

Dacă vezi că mașina de poliție te urmărește cu girofarul pornit, este clar. Iar ai călcat prea mult pedala de accelerație. Așa că iar vei fi sancționat. Top 10 mașini ai căror șoferi iau cele mai multe amenzi pentru viteză în Statele Unite.

GALERIE FOTO

Americanii de la Insurify au făcut topul mașinilor conduse de către cei mai amendați șoferi. Aceștia nu conduc veritabile supercaruri, așa cum ar fi fost de așteptat. Iată care sunt mașinile care îi conving să apese pedala de accelerație fără să țină cont de limitele de viteză.

  1. Hyundai Veloster 14,48%

Hyundai Veloster este unul dintre cele mai populare hatchback-uri pe piața americană, acolo unde SUV-urile și pick-up-urile cu proporții colosale fac legea. Peste Ocean, modelul este disponibil în trei versiuni de putere: cu 140, 204 și 275 de cai putere. Probabil versiunea cu cei mai vitezomani șoferi este cea de top, N.

  1. Subaru Impreza – 14,66%

Are doar 150 de cai putere, așa că nu este tocmai mașina pe care ne-am aștepta, în mod normal, să o găsim într-un top al șoferilor care iau amenzi pentru viteză. Dar posesorii de Impreza sunt de altă părere și își adjudecă 14,66% dintre sancțiuni.

  1. Infiniti G37 – 14,72%

Infiniti G37 nu se mai află în gama constructorului nipon disponibilă pe piața americană, încă din 2015. Dar acest lucru nu-i împiedică pe șoferi să ignore limitele de viteză. Modelul s-a devalorizat semnificativ de-a lungul ultimilor ani. Mulți tineri aflați la prima mașină aleg acest model.

  1. Dodge Dart – 14,86%

Și Dodge Dar a dispărut din portofoliul producătorului american în anul 2016, dar tot a ajuns în topul mașinilor care îi îndeamnă pe șoferi să meargă repede. Sedanul a putut fi comandat fie cu 160, fie cu 184 de cai putere.

  1. RAM 2500 – 15,32%

Studiul realizat de Insurify confirmă: posesorii de RAM 2500 au talpa grea. 15,32% dintre sancțiunile acordate pentru viteză au fost trecute în contul șoferilor acestui pick-up, singurul, de fapt, care a intrat în top.

  1. Jeep Wrangler Unlimited- 15,35%

Ne-am aștepta să-l vedem în off-road, înfruntând suprafețe dificile. Dar se pare că este un vitezoman pe asfalt. Cea mai puternică versiune are motor V6 cu 285 de cai putere. Este suficient pentru șoferii care vor să ajungă mai repede la destinație să ia amenzi de viteză.

  1. Hyundai Genesis Coupe – 15,75%

Hyundai Genesis Coupe s-a regăsit în gama companiei asiatice în perioada 2010-2016. Modelul cu tracțiune spate are fie un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, fie un V6 aspirat de 3,8 litri. Studiul american nu arată care dintre aceste două versiuni este cea care le-a adus cele mai multe amenzi șoferilor.

  1. Volkswagen Golf GTI – 16,92%

Și peste Ocean, șoferii de Volkswagen Golf GTI sunt tentați să sfideze restricțiile cu privire la viteză. Noua generație a hot hatch-ului european tocmai a ajuns în Statele Unite. Așa că șoferii vor avea șansa să-și păstreze poziția în clasament.

  1. Scion FR-S – 19,9%

Deși nu este unul dintre modelele văzute prea des pe șoselele americane și nici nu mai este la vânzare din 2016, Scion FR-S își adjudecă locul 2 în top. Între timp, modelul a devenit accesibil șoferilor tineri. După dispariția brand-ului Scion, FR-S a devenit Toyota 86.

  1. Subaru Impreza WRX – 20,12%

Prezența lui Subaru Impreza WRX pe primul loc în clasament nu este deloc surprinzătoare. Sedanul de performanță are, în cea mai puternică versiune, 300 de cai putere, tracțiune integrală și transmisie manuală cu 6 trepte. Sunt cifre care îi fac pe șofer să calce pedala de accelerație în exces.

GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide