TOP 10 melodii dedicate maşinilor

Autor: Adrian Mihălţianu acum 9 ani Știri auto
TOP 10 melodii dedicate maşinilor

Maşinile, banii şi iubirea. Cam acestea sunt temele care au dominat, domină şi vor domina versurile melodiilor ascultate pe mapamond. E şi normal, până la urmă, fiindcă toată lumea vrea să trăiască bine. Şi ştii cum se spune: dacă ai bani, vin şi maşinile şi iubirea.

Am selectat zece dintre cele mai bune cântece despre maşini (site-ul se cheamă ProMotor, până la urmă, nu Pro$$$), pe care nu le-am aranjat în ordinea preferinţelor, ci mai degrabă în ordine cronologică. De ce? Fiindcă am vrut să văd cum şi-au exprimat oamenii pasiunea pentru maşini de-a lungul vremii.

Audiţie plăcută!

The Who – Jaguar (1967)

Una dintre cele mai cunoscute trupe din Marea Britanie cântă despre una dintre cele mai cunoscute maşini din Marea Britanie. Simplu.

Janis Joplin – Mercedes Benz (1970)

Deşi pare o laudă adusă producătorului german de maşini, melodia lui Joplin încearcă să ironizeze, de fapt, consumerismul occidental.

Commander Cody and his Lost Planet Airmen – Hot Rod Lincoln (1972)

Un cântec apărut iniţial în anul 1955, Hot Rod Lincoln e considerat unul dintre imnurile comunităţilor de hot rod din lumea întreagă.

Prince – Little Red Corvette (1983)

Lansată pe albumul intitulat „1999”, melodia „Little Red Corvette” a lui Prince vorbeşte despre o aventură de o noapte cu o femeie foarte frumoasă, chiar dacă puţin cam uşuratică.

Bruce Springsteen – Pink Cadillac (1984)

Cântecul lui Springsteen a apărut în anul 1984 pe partea B a albumului „Dancing in the Dark” şi, la fel ca „Little Red Corvette” al lui Prince, este, de fapt, o metaforă despre lucrurile intime pe care două persoane le fac în timpul liber.

Lloyd Banks feat. Juelz Santana – Beamer, Benz or Bentley (2010)

Intrăm pe repede-înainte în era modernă, în care alegerile unui rapper sunt din ce în ce mai dificile. Ce să aleagă: BMW, Mercedes-Benz sau Bentley?

Rick Ross feat. Chrisette Michele & Drake – Aston Martin Music (2010)

Videoclipul începe cu un Rick Ross tânăr care vede un Aston Martin V8 Volante şi îşi pune în mintea lui mică următorul gând: să îşi cumpere un Aston Martin când o să fie mare. Şi iată că a crescut mare (foarte mare, chiar) şi şi-a luat şi el un Aston ca tot omul.

Bushido feat. Shindy – Panamera Flow (2013)

E în germană, aşa că nu înţeleg mare lucru din ea. Ştiu doar că este vorba despre un Porsche Panamera, Zinedine Zidane, Johnny Cash şi nişte haine negre. Fain, nu?

Nelly – Hey Porsche (2013)

Omul care a devenit cunoscut pentru melodia „Dillema”, în videoclipul căreia era bandajat pe obraz, deşi nu avea nimic, revine cu un cântec despre Porsche. Sau despre o fată pe care o cheamă Porsche, nu prea mi-am dat seama.

Macklemore & Ryan Lewis feat. Schoolboy Q and Hollis – White Walls

O melodie dedicată mărcii Cadillac şi a stilului de viaţă adoptat de cei care conduc maşinile producătorului american recunoscut, pe vremuri, pentru lux şi confort.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide