TOP 10 melodii dedicate maşinilor

Autor: Adrian Mihălţianu 24 dec. 2013 Știri auto
TOP 10 melodii dedicate maşinilor

Maşinile, banii şi iubirea. Cam acestea sunt temele care au dominat, domină şi vor domina versurile melodiilor ascultate pe mapamond. E şi normal, până la urmă, fiindcă toată lumea vrea să trăiască bine. Şi ştii cum se spune: dacă ai bani, vin şi maşinile şi iubirea.

Am selectat zece dintre cele mai bune cântece despre maşini (site-ul se cheamă ProMotor, până la urmă, nu Pro$$$), pe care nu le-am aranjat în ordinea preferinţelor, ci mai degrabă în ordine cronologică. De ce? Fiindcă am vrut să văd cum şi-au exprimat oamenii pasiunea pentru maşini de-a lungul vremii.

Audiţie plăcută!

The Who – Jaguar (1967)

Una dintre cele mai cunoscute trupe din Marea Britanie cântă despre una dintre cele mai cunoscute maşini din Marea Britanie. Simplu.

Janis Joplin – Mercedes Benz (1970)

Deşi pare o laudă adusă producătorului german de maşini, melodia lui Joplin încearcă să ironizeze, de fapt, consumerismul occidental.

Commander Cody and his Lost Planet Airmen – Hot Rod Lincoln (1972)

Un cântec apărut iniţial în anul 1955, Hot Rod Lincoln e considerat unul dintre imnurile comunităţilor de hot rod din lumea întreagă.

Prince – Little Red Corvette (1983)

Lansată pe albumul intitulat „1999”, melodia „Little Red Corvette” a lui Prince vorbeşte despre o aventură de o noapte cu o femeie foarte frumoasă, chiar dacă puţin cam uşuratică.

Bruce Springsteen – Pink Cadillac (1984)

Cântecul lui Springsteen a apărut în anul 1984 pe partea B a albumului „Dancing in the Dark” şi, la fel ca „Little Red Corvette” al lui Prince, este, de fapt, o metaforă despre lucrurile intime pe care două persoane le fac în timpul liber.

Lloyd Banks feat. Juelz Santana – Beamer, Benz or Bentley (2010)

Intrăm pe repede-înainte în era modernă, în care alegerile unui rapper sunt din ce în ce mai dificile. Ce să aleagă: BMW, Mercedes-Benz sau Bentley?

Rick Ross feat. Chrisette Michele & Drake – Aston Martin Music (2010)

Videoclipul începe cu un Rick Ross tânăr care vede un Aston Martin V8 Volante şi îşi pune în mintea lui mică următorul gând: să îşi cumpere un Aston Martin când o să fie mare. Şi iată că a crescut mare (foarte mare, chiar) şi şi-a luat şi el un Aston ca tot omul.

Bushido feat. Shindy – Panamera Flow (2013)

E în germană, aşa că nu înţeleg mare lucru din ea. Ştiu doar că este vorba despre un Porsche Panamera, Zinedine Zidane, Johnny Cash şi nişte haine negre. Fain, nu?

Nelly – Hey Porsche (2013)

Omul care a devenit cunoscut pentru melodia „Dillema”, în videoclipul căreia era bandajat pe obraz, deşi nu avea nimic, revine cu un cântec despre Porsche. Sau despre o fată pe care o cheamă Porsche, nu prea mi-am dat seama.

Macklemore & Ryan Lewis feat. Schoolboy Q and Hollis – White Walls

O melodie dedicată mărcii Cadillac şi a stilului de viaţă adoptat de cei care conduc maşinile producătorului american recunoscut, pe vremuri, pentru lux şi confort.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide