TOP 10 orașe europene în care merită să ai o mașină electrică

Autor: Cristian Gubandru 16 mai 2022 Știri auto

Vânzările de mașini electrice continuă să crească în toată Europa, iar odată cu creșterea vertiginoasă a prețurilor la combustibil, acest interes nu poate decât să fie și mai mare. Iată ce orașe oferă infrastructura care face ca tranziția la o mașină electrică să merite.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Uswitch.com a identificat orașele europene care au cele mai bune facilități pentru șoferii de mașină electrică. Un index evaluează numărul de locuri de încărcare gratuite pentru vehicule electrice, prețurile medii la energie, puterea medie de încărcare pentru o mașină electrică și distanța de la un încărcător electric la altul.

Un număr de 33 de orașe europene au primit un scor pentru modul în care stimulează trecerea la vehicule electrice, astfel au fost determinate cele mai bune orașe din Europa pentru a deține un vehicul electric.

TOP 10 orașe europene în care merită să ai o mașină electrică

1. Reykjavik

Cu un scor general de 7,94, capitala Islandei Reykjavik a fost considerată a fi cel mai bun oraș european în care merită să ai un vehicul electric. Reykjavik este bine clasat la toate categoriile, cu media sa de doar 0,55 km între stațiile de încărcare pentru vehicule electrice.

2. Glasgow

Cu cel mai bun scor din acest studiu, de 92%, pentru încărcătoarele gratuite, Glasgow este pe locul al doilea, cu un rating de 7,54. În ciuda faptului că a obținut punctaje mari în majoritatea categoriilor, cel mai populat oraș din Scoția a avut un punctaj redus din cauza puterii medii de încărcare a unei mașini electrice, de 17 kWh.

3. Lisabona

În ciuda faptului că a avut cel mai slab scor pentru încărcătoarele gratuite, de 1%, Lisabona oferă alte facilitați pentru șoferii de electrice. Prețul mediu pe kWh este de 0,17 euro, iar distanța medie dintre stațiile de încărcare este de 0,76 km, astfel capitala portugheză a obținut un scor general impresionant de 7,31.

4. Budapesta

Cu un rating de 7,14, capitala Ungariei, Budapesta, a fost cel mai bine clasat oraș din Europa Centrală. Cu peste jumătate din stațiile sale de încărcare pentru vehicule electrice gratuite și cu o putere medie de încărcare de 25 kWh, Budapesta a obținut punctaje mari la toate cele patru categorii.

5. Oslo

Oslo, pe locul cinci, este al doilea dintre cele trei orașe nordice din top. În ciuda unui procent mic de încărcătoare gratuite, de 8%, capitala norvegiană a obținut un rating de 7,04 datorită în mare parte distanței sale medii excelente dintre punctele de încărcare de 0,61 km.

Pe celelalte locuri din top sunt orașele: Barcelona (loc 6), ​​Haga (loc 7), Praga (loc 8), Anvers (loc 9), Helsinki (loc 10) și Amsterdam (loc 10). În ciuda faptului că 60% dintre punctele lor de încărcare electrică sunt gratuite, puterea medie de încărcare de 18 kWh a împiedicat Barceona să fie mai sus în clasament.

Cu cel mai bun scor de studiu de 0,48 km pentru distanța medie dintre încărcătoare, Haga a avut scorul general compromis de un scor scăzut de 4% pentru încărcătoarele gratuite.

O poveste asemănătoare este și în Praga, al cărei punctaj pentru încărcătoarele gratuite de 9% a contrabalansat rezultate bune la categoriile putere medie de încărcare și preț mediu de încărcare.

Cu un scor general de 6,76, Anvers a fost pe locul 9 în studiu. Amsterdam și Helsinki au terminat pe locul 10, ambele primind un rating final de 6,63.

Sursa: Uswitch.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide