Top 3 cele mai puternice VAN-uri noi disponibile în România

Autor: Bogdan Bârliga 27 feb. 2023 Știri auto

În mod normal cei mai mulți șoferi privesc VAN-urile din perspectiva utilizării în scop comercial pentru transportul diverselor produse. Dar producătorii importanți din industrie oferă și variante pentru transportul pasagerilor și câteva dintre acestea au specificații tehnice similare cu unele modele premium.

Top 3 cele mai puternice VAN-uri noi disponibile în România

Un model cu aceeași denumire comercială poate fi oferit în diverse configurații și cele mai întâlnite VAN-uri de la noi se încadrează la categoria vehicule comerciale. Până acum principalii cumpărători de VAN-uri configurate pentru transportul de persoane erau marile lanțuri hoteliere, dar după pandemia de Covid 19 toți mai mulți români și-au dorit o astfel de mașină pentru deplasări în zone turistice.

În mod normal un VAN configurat pentru utilizare comercială are sub capotă un propulsor diesel cu specificații axate pe un consum economic. Dar sunt și excepții și putem găsi în ofertele de la noi VAN-uri cu propulsoare de peste 200 CP, tracțiune integrală, cutie automată și dotări din clasa premium. Pentru acest top am ales cele mai puternice VAN-uri disponibile în România echipate cu motorizări convenționale.

1. Mercedes-Benz Clasa V

Acest VAN este preferatul hotelurilor cu pretenții pentru transportul pasagerilor mai ales pe distanțe scurte, dar este și pe lista de mașini favorite pentru excursii a românilor cu suficiente resurse financiare. Cea mai puternică versiune Mercedes-Benz Clasa V disponibilă în configuratorul din România este echipată cu un motor diesel de 2,0 litri capabil să ofere 237 CP la 4.200 rpm și un cuplu maxim de 500 Nm disponibil între 1.600 și 2.400 rpm. Resursele de putere sunt gestionate prin intermediul unei cutii automate 9G-TRONIC PLUS și cu aceste specificații Mercedes-Benz Clasa V are performanțe dinamice cel puțin la nivelul unui model compact cu valențe sportive: accelerație de la 0 la 100 km/h în 7,8 secunde și viteză maximă de 220 km/h. Clasa V poate fi comandat cu mai multe variante de caroserie și pe lista de opțiuni apare sistemul de tracțiune integrală.

În România prețurile pentru Mercedes-Benz Clasa V 300 D încep de la 56.919 euro.

2. Volkswagen Multivan

Acest VAN poate fi comandat și cu un propulsor pe benzină TSI de 2,0 litri cu o putere de 204 CP livrați între 5.000 și 6.500 rpm, iar cuplul maxim de 320 Nm este disponibil între 1600 și4300 rpm. Resursele de putere sunt gestionate prin intermediul unei cutii automate cu șapte trepte și VAN-ul german poate accelera de la 0 la 100 km/h în 9,4 secunde, iar viteza maximă poate ajunge până la 200 km/h. Dacă ne raportăm la un model foarte apreciat la noi – VW Golf 2.0 TDI – putem constata că acest VAN de peste două tone are date dinamice comparabile: Golf-ul 2.0 TDI ajunge de la 0 la 100 km/h în 8,8 secunde.

Volkswagen Multivan 2.0 TSI cu echiparea Life are un preț de pornire în România de la 54.346 de euro.

3. Ford Tourneo Custom

Cel mai puternic propulsor disponibil pentru acest VAN este unul de 2,0 litri diesel cu o putere de 170 CP la 3.500 rpm și un cuplu maxim de 405 Nm disponibil între 1750 și 2500 rpm. Ford Tourneo Custom accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 16 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 170 km/h. Modelul poate fi echipat cu o cutie automată cu șase trepte și pe lista de opțiuni este disponibil sistemul de tracțiune integrală. Prețul de bază pentru Ford Tourneo Custom cu motorul de 2,0 litri începe pe piața locală de la 55.000 de euro.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz, VW, Ford


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide