Top 5 cele mai frumoase faruri de mașini din lume din epoca modernă. GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 01 iun. 2020 Știri auto

Sunt acele faruri care te intimidează când le vezi în oglinda retrovizoare și te conving să te muți înapoi în banda întâi. Sunt acelea la care reacționezi cu simplu “wow” când le vezi aprinse. Am ales cinci dintre cele mai frumoase și mai interesante faruri de mașini din epoca modernă.

GALERIE FOTO 

Peugeot 508

Farurile LED ale noului Peugeot 508 arată, cu luminile de zi pornite, ca niște colți de leu. Blocurile optice îi asigură părții frontale a sedanului francez o atitudine intimidantă. Aceleași faruri au ajuns chiar și la micul 208, transformându-l și pe acesta într-un… pisoi fioros.

BMW X5 – BMW Laserlight

BMW i8 a fost primul automobil de serie din lume cu faruri laser. BMW Laserlight a ajuns la mai multe modele din gamă, cărora le asigură acum vizibilitate pe o distantă de până la 600 de metri pe timp de noapte, cu faza lungă acționată. Pentru topul nostru l-am ales pe unul dintre cele mai populare dintre modele: X5.

Mercedes-Benz Clasa S Coupe – LED Intelligent

Un model mai vechi prinde un loc în cursa pentru cele mai frumoase faruri de mașini din epoca modernă. Mercedes a montat la al său S-Class Coupe din 2014 un sistem LED Intelligent cu 47 de cristale Swarovski. 17 cristale formează luminile de zi, în timp ce 30 dintre ele se aprind atunci când șoferul semnalizează schimbarea direcției sau o altă manevră.

Audi e-tron – Digital Matrix LED

Farurile Audi Digital Matrix LED triunghiulare îi asigură lui SUV-ului Audi e-tron, dezvăluit în septembrie 2018, imaginea sportivă. Audi a preluat tehnologia Digital Micromirror de la proiectoarele video, echipând blocurile optice frontale cu un chip care integrează un million de microoglinzi cu dimensiuni de doar câteva sutimi de milimetru.

DS7 Crossback – DS Active LED Vision

DS7 Crossback vine echipat cu DS Active LED Vision. Acestea integrează trei romburi cu aspect de cristal, care pivotează la 180 de grade atunci când motorul este pornit sau oprit și reflectă o lumină violet. DS7 Crossback este mașina cu care președintele Franței a defilat pe Champs Elysees din Paris în ziua învestirii, în mai 2017.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide