TOP 5 mașini asiatice accesibile. Prețurile nu depășesc 5.000 de euro – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 mai 2023 Știri auto

Piața mașinilor second-hand poate fi o variantă foarte bună pentru cei ce sunt în căutarea unei mașini practice, economice, la un preț avantajos. Am creat o listă cu 5 mașini asiatice, de la diferiți producători, care nu costă mai mult de 5.000 de euro.

Prețurile mașinilor noi sau chiar second-hand au tot crescut, iar oamenii caută să găsească cele mai bune variante, mai ales dacă au un buget ceva mai mic și nu vor să își investească toți banii într-o mașină. De aceea, am creat o listă cu 5 mașini asiatice accesibile, economice, cu prețuri de maximum 5.000 de euro, ce pot fi găsite pe site-ul de anunțuri mobile.de.

Suzuki Swift – 4.989 de euro

Suzuki este un brand recunoscut pentru mașinile accesibile pe care le produce, mașini la prețuri competitive, cu dotări și motorizări corecte. Suzuki Swift se încadrează în aceeași clasă cu modele precum Volkswagen Polo prin prisma dimensiunilor. Am ales un exemplar din 2011 cu 135.000 de km la bord, echipat cu motorul de 1.2 litri și 94 CP. În combinație cu transmisia manuală cu 5 trepte, face din Swift o mașină agilă și economică pentru mediul urban și câteva escapade de weekend.

Toyota Auris – 4.990 de euro

Toyota Auris, derivata modelului Corolla, este un alt hatchback care poate fi achiziționat la prețuri accesibile. Modelul compact poate fi comparat cu Golf, iar mașina pe care noi am ales-o este din 2008 și se prezintă într-o stare foarte bună, chiar dacă a parcurs 189.560 de km. Este echipată cu motorul de 1.6 litri, pe benzină, cu aspirație naturală, care dezvoltă 124 CP. Acesta este legat la o transmisie manuală cu 5 trepte de viteză. Este o mașină destul de simplă, dar care își va dovedi fiabilitatea în timp.

Mitsubishi Lancer – 4.390 de euro

Când auzim numele de Mitsubishi Lancer ne gândim la un singur lucru: variantele Evolution ale modelului japonez, mașini cu sute de cai putere și motoare supraalimentate. Totuși, baza acelor mașini era un model de buget. Lancer nu se mai fabrică, dar se mai găsesc destule exemplare pe piața de mașini rulate. Noi am ales un hatchback din cea de-a zecea generație, echipat cu motorul de 1.8 litri și 150 CP. Este un exemplar destul de nou, fiind produs în 2013, dar a parcurs 243.000 de km. Cu toate acestea, mașina arată bine și este vândută la pachet alături de un al doilea set de roți.

Hyundai i20 – 5.000 de euro

Micul Hyundai i20, la fel ca Suzuki Swift, este o mașină ideală pentru oraș, cu costuri mici de exploatare. Ușor de parcat și de manevrat, i20 poate fi o mașină foarte bună pentru în începător sau pentru cineva care are nevoie de o mașină mai compactă pentru oraș.

Am ales un exemplar din 2012 cu 127.000 de km. Sub capotă regăsim un motor de 1.2 litri și 86 CP, conectat la o transmisie manuală, un propulsor care ar trebui să miște bine această caroserie ușoară.

Mazda 3 – 4.600 de euro

Cea de-a cincea mașină aleasă de noi este o Mazda 3 din 2009, un hatchback echipat cu motorul de 2.2 litri diesel, care produce 185 CP. Pentru a completa pachetul, acesta este conectat la o transmisie manuală cu 6 trepte. Motorul mare și puterea de 185 vor mișca bine caroseria aceasta, iar cutia manuală va fi pe placul șoferilor care preferă un stil de condus mai dinamic. De asemenea, poate fi o variantă bună pentru cei ce parcurg distanțe mai lungi, ținând cont că mașina are un consum mixt declarat de 5.6 litri la suta de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide