TOP 6 SUV-uri second hand bine dotate care nu costă mai mult de 7000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 02 dec. 2022 Știri auto

SUV-urile sunt la mare căutare, iar prețurile acestora sunt la fel de mari precum cererea. Cu toate acestea, există și variante second hand.

Piața auto trece printr-o perioadă tumultuoasă, plină de schimbări, dar și o aprovizionare greoaie cu componente, fapt care a dus la o destabilizare a lucrurilor. De asemenea, cererea pentru SUV-uri rămâne mare, iar acest lucru se reflectă în prețuri.

Chiar dacă prețurile mașinilor noi au crescut, există variantele la mâna a doua. Pentru cei ce caută un SUV spațios și dotat, noi am realizat o listă cu șase astfel de mașini care nu costă mai mult de 7000 de euro fiecare. Oricare dintre aceste modele poate fi găsit pe site-ul Mobile.de.

BMW X5 – 6.950 de euro

A doua generație a primului SUV de la BMW a adus îmbunătățiri importante față de modelul original. De la design, interioare, dar și din punct de vedere tehnic, această generație a fost un pas înainte.

Exemplarul pe care noi l-am găsit este fabricat în anul 2007 și are 313.000 de kilometri la bord. Sub capotă este un motor de 3,0 litri diesel, care produce o putere maximă de 235 de cai putere, fiind legat la o cutie automată cu șase rapoarte.

Interiorul este unul din piele bej și are ornamente argintii, cu urme specifice de uzură, dar fără rupturi. Un aspect foarte practic al lui X5 este hayonul împărțit în două, lucru care face încărcarea bagajelor mai ușoară.

suv

Volkswagen Touareg – 6.950 de euro

SUV-ul de clasă mare al celor de Volkswagen este unul dintre cele mai apreciate modele, mai ales datorită capabilităților în off-road. Sunt mașini spațioase, bine dotate, care chiar dacă nu arată, se descurcă bine în teren.

Cel pe care noi l-am găsit listat la vânzare este fabricat în 2008 și are 319.500 de kilometri la bord. Motorul este unul V6 de 3,0 litri, pe motorină, care dezvoltă 239 de cai putere. Cutia de viteze este una automată, iar tracțiunea integrală este standard.

Este un exemplar care nu este dotat cu suspensia pneumatică, dar asta poate reprezenta un avantaj când vine vorba de mentenanță. În rest, atât exteriorul, cât și interiorul sunt încă în stare bună.

Land Rover Range Rover – 6.900 de euro

Range Rover este chintesența SUV-ului și probabil că prima varianta care îți va apărea în minte atunci când te gândești la o astfel de mașină. Este mare, confortabil, dar și capabil în off-road.

Cel pe care l-am găsit este din anul 2004 și are 239.400 de kilometri la bord. Motorul este unul pe motorină, cu o capacitate de 3,0 litri și care produce 177 de cai putere. Acesta este legat la o cutie de viteze automată.

Aspectul lui Range Rover a rămas viu până în ziua de azi, fiind deja un design clasic pe care chiar și cea mai nouă generație îl folosește.

Volvo XC90 – 6.999 de euro

Considerat ca fiind una dintre cele mai sigure mașini, prima generație a lui XC90 este una dintre cele mai practice variante pe care le poți alege. Are o gamă largă de motoare, este spațios și oferă și variante cu șapte locuri.

Exemplarul pe care l-am ales este din anul 2007 și are 279.634 de kilometri la bord. Sub capotă se află popularul motor de 2,4 litri, pe motorină, care produce 185 de cai, fiind legat la o transmisie manuală cu șase rapoarte. De asemenea, există și un sistem de tracțiune integrală.

Exteriorul arată bine, la fel și interiorul, care are ornamente și volan din lemn. Tapițeria de pe scaunul șoferului este cam deteriorată, toate elementele sunt la locul lor.

suv

Hyundai Santa Fe – 6.990 de euro

Această generație de Santa Fe a fost mereu blamată că a copiat Volkswagen Touareg. Lăsând asta la o parte, este un SUV fiabile, care oferă spațiu mare, dar la un preț accesibil.

Cea găsită de noi este din anul 2008 și a parcurs 217.000 de kilometri. Motorul de 2,2 litri diesel produce 155 de cai putere și este legat la o cutie de viteze automată, iar mașina vine și cu sistem de tracțiune integrală.

Interiorul este din piele neagră și are urme de uzură pe scaunul șoferului. Per total, mașina se prezintă în stare bună, în ciuda faptului că are aproape 15 ani și peste 200.000 de kilometri.

Jeep Grand Cherokee – 6.900 de euro

Poate că nu este la fel de popular în Europa precum sunt celelalte modele despre care am vorbit, dar Jeep Grand Cherokee poate fi o variantă interesantă, mai ales pentru pasionații acestui brand.

Designul este unul pătrățos, masiv, cu aripi evazate și linii drepte. Cel găsit de noi este un exemplar din anul 2006, cu 240.600 de kilometri parcurși. Sub capotă se află un motor diesel de 3,0 litri, care dezvoltă o putere maximă de 218 cai, iar transmisia este una automată.

Mașina arată bine atât la interior, cât la exterior. Interiorul este curat, bine îngrijit, iar ornamentele din lemn arată bine în continuare. Comenzile sunt mari, așa cum ne-am aștepta de la o mașină de teren.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide