Top 7 cele mai spectaculoase șosele virajate

Autor: Marius Vișan 30 sept. 2021 Știri auto

Șoselele virajate sunt o plăcere și o provocare în egală măsură.

Curbele oferă șoferilor posibilitatea de a-și testa abilitățile de conducere, dar pot fi și o provocare datorită inerției cauzate de transferurile de greutate ale vehiculului.

Pentru amatorii de călătorii cu mașina am făcut o listă cu șosele din Europa, renumite pentru virajele spectaculoase.

Top 7 șosele pentru șoferii care iubesc curbele

1. Spania: pe insula Gran Canaria se află drumul cu cele mai multe curbe din întreaga țară. Este GC-200, care leagă orașele Agaete și La Aldea. Un traseu spectaculos care, desigur, necesită multă precauție.

Sursă foto: Roadstodrive.com

2. Portugalia: N304, spre nord, oferă viraje spectaculoase însoțite de priveliștile incredibile ale Parcului Natural Alvão.

Sursă foto: Geeksroom.com

3. Franța: Col de Turini, de 32 de kilometri, are mai mult de 30 de viraje ac de păr și o singură porțiune în linie directă de doar 50 de metri. Prin urmare, este una dintre cele mai solicitante etape ale Raliului de la Monte Carlo.

Sursă foto: Neoglass.ro

4. Marea Britanie: virajele strânse ale lui B3135 prin spectaculosul defileu Cheddar până la Ashwick din Somerset sunt o experiență de neuitat.

Sursă foto: Roadstodrive.com

5. Austria: 48 de kilometri, 36 de curbe și o pantă de 1.500 de metri. Acesta este Drumul Montan Grossglockner din Parcul Național Hohe Tauern, care oferă peisaje incredibile de pe cel mai înalt vârf din țară.

6. Italia: Cei 40 de kilometri dintre Vietri și Positano pot fi parcurși în aproximativ o oră și jumătate, ceea ce vă oferă o idee despre cât de sinuos este acest traseu al Coastei Amalfi.

7. România: Transfăgărășanul este un clasic pentru iubitorii de curbe. Este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, cu 90 de kilometri ce trec prin Munții Carpați.

închide circulația Transfăgărășan

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide