Top 8 SUV-uri care costă mai puțin de 8000 de euro. Alternative la Dacia Duster

Autor: Ionuț Vîlciu 16 sept. 2022 Știri auto

SUV-urile continuă să fie una dintre cele mai populare alegeri printre cumpărătorii de automobile. Există cerere atât pe piața mașinilor noi, cât și pe ce a celor la mâna a doua.

Când vine vorba de popularitatea modelelor în piața auto actuală, SUV-urile sunt la vârful piramidei. O mare parte dintre clienți își dorește o astfel de mașină. Fie din punct de vedere practicabilitate, fie pentru că le place modul în care arată un astfel de vehicul. Ce-i drept, multe dintre ele nu sunt ieftine, iar pentru cele mai accesibile este cerere destul de mare. În topul acesta vom avea opt SUV-uri ce pot fi alternative la accesibilul Dacia Duster. Niciuna dintre modelele care urmează nu costă mai mult de 8,000 de euro.

Nissan Qashqai – €6,700

În căutarea noastră pe site-ul Mobile.de am găsit opt SUV-uri care costă mai puțin de 8,000 de euro. Primul pe lista noastră este Nissan Qashqai din prima generație. Exemplarul pe care noi l-am găsit este din anul 2007 și a parcurs 122.000 de kilometri. Sub capotă se află un motor de 1,6 litri pe benzină. Acesta este legat la o cutie manuală în cinci trepte. Printre dotări se numără clima pe două zone.

suv

Renault Koleos – €6,900

Următoarea mașină vine tot din alianța Renault- Nissan. Este vorba despre Renault Koleos, un model nu la fel de popular ca anteriorul SUV din acest grup. Cel pe care noi l-am găsit este din anul 2010. Este echipat cu un motor de 2,0 litri pe motorină, care dezvoltă 150 de cai putere. Motorul este cuplat la o cutie manuală cu șase trepte. De asemenea, mașina vine cu sistem de tracțiune integrală.

suv

Mitsubishi ASX – €7,400

Continuăm cu o japoneză din ograda celor de la Mitsubishi. Cel găsit de noi se află într-o stare bună și are puțini kilometri la bord, mai exact 111.000. Mașina este fabricată în anul 2012 și sub capotă are un motor de 1,8 litri diesel cu o putere de 150 de cai. Motorul este legat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

Volkswagen Tiguan – €7,490

Trecem și prin curtea unui producător german, anume Volkswagen. După lansarea SUV-ului de clasă mare numit Touareg, a urmat apariția unui mai mic. Pe numele său Tiguan, acest SUV compact a fost lansat în anul 2007. Exemplarul de față este din anul 2009. Este dotat cu un motor de 2,0 litri și 170 de cai putere. Acesta este legat la o cutie manuală în șase rapoarte. Are, de asemenea, și sistem de tracțiune integrală 4Motion. Mașina are la bord 203.100 de kilometri.

Hyundai Santa Fe – €7,499

Despre generația aceasta de Santa Fe s-a spus că seamănă cu fratele mai mare al Tiguanului, prima generație de Touareg. În ciuda acestor vorbe, SUV-ul coreean s-a vândut și este des întâlnit și la noi în țară. Exemplarul nostru este din anul 2010 și are un motor de 2,2 litri diesel. El este legat la o cutie automată cu cinci trepte și are tracțiune integrală. Mașina a parcurs 324.325 de kilometri.

 

Nissan X-Trail – €7,750

Un nume care încă se află pe scena auto, dar a renunțat la formele pătrățoase. Nissan X-Trail a apărut pentru prima dată în anul 2001. Numele se află pe piață de peste 20 de ani, dar a evoluat între timp. Noi vorbim astăzi despre un model din anul 2008. Acesta are un motor de 2,0 litri pe motorină, transmisie manuală și sistem de tracțiune integrală. Motorul dezvoltă 150 de cai putere. În cei 14 ani de viață, mașina a parcurs 204.000 de kilometri.

Honda CR-V – €7,900

Rămânem alături de un constructor japonez, de data aceasta de Honda. CR-V este un SUV care se concentrează mai mult pe practicabilitate decât pe aspectul exterior sau pe capabilitățile off-road. Modelul pe care noi l-am găsit este din anul 2010 și are la bord 296.000 de kilometri. Sub capotă are  un motor de 2,0 litri pe benzină capabil să livreze 150 de cai putere. Motorul este cuplat la o cutie automată cu cinci trepte.

Kia Sportage – €7,999

Ultima mașină de pe această listă vine tot din Asia, de această dată din Coreea de Sud. Este vorba despre o Kia Sportage din anul 2011. Sub capotă vom găsi un motor pe benzină de 2,0 litri și 163 de cai. Motorul este cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte. De asemenea, mașina are sistem de tracțiune integrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide