Top mărci auto care produc cele mai fiabile mașini. Ce SUV-uri sunt în top

Autor: Cristian Gubandru 15 feb. 2022 Știri auto

Un top al fiabilității mașinilor din SUA, realizat de J.D. Power, ne arată care sunt cele mai fiabile mărci auto. Studiul a fost întocmit după numărul problemelor raportate de utilizatori după trei ani de la cumpărare.

Pentru studiul Vehicle Dependability Study 2022, J.D. Power a chestionat 29.487 de clienți din SUA, deținători a 32 de mărci de automobile. Au fost luați în considerare numai cumpărătorii și deținătorii de contracte de leasing de mașini și camioane ușoare noi produse în 2019 și înmatriculate pentru uz personal.

Sondajul din acest an a introdus noi criterii stricte care au determinat creșterea cu 59% a problemelor raportate față de cifrele din 2021 și au crescut mediile problemelor PP100 de la 121 la 192.

Top mărci auto care produc cele mai fiabile mașini

Pentru prima dată, o marcă non-premium este desemnată câștigătoare generală. Kia a urcat două locuri, de pe locul 3 în 2021, pe primul loc în 2022 în clasamentul cumulat al mărcilor non-premium și premium.

Proprietarii Kia au clasat marca pe primul loc în cadrul studiului general „J.D. Power Vehicle Dependability Study” (VDS) din 2022 în Statele Unite, cu mai puține probleme raportate la automobilele Kia decât la alte 31 de mărci participante la studiu.

Clienții Kia au acrodat un scor de 145 la capitolul „probleme la 100 de vehicule” (PP100). Mărcile de automobile coreene Kia, Genesis (155 PP100) și Hyundai (148 PP100) obțin trei dintre primele patru locuri. Buick (147 PP100) și Toyota (158 PP100) completeaza, de asemenea, lista mărcilor cu cele mai puține probleme raportate după trei ani de utilizare.

cele mai fiabile masini
Cele mai fiabile mașini

Studiul măsoară acum satisfacția față de starea vehiculului după trei ani de utilizare, dacă proprietarii își găsesc vehiculul la fel de atrăgător acum ca atunci când l-au cumpărat prima dată și ce actualizări software au fost făcute vehiculului.

SUV-uri pe primele locuri la fiabilitate

Toyota Motor Company se clasează pe primele locuri cu Lexus NX, Lexus RX, Lexus UX, Toyota Corolla și Toyota Tundra.

Hyundai Motor Group se clasează pe primele locuri cu Hyundai Santa Fe, Hyundai Sonata și Kia Sorento.

Intră în GALERIA FOTO

Mărcile premium au de obicei mai multă tehnologie în vehiculele lor, ceea ce crește probabilitatea apariției problemelor.

Mașinile au cele mai multe probleme la sistemele de infotainment, cu o medie de 51,9 PP100: recunoașterea vocală încorporată (8,3 PP100); Conectivitate Android Auto/Apple CarPlay (5.4 PP100); sistem Bluetooth încorporat (4.5 PP100); sisteme de navigație greu de utilizat (3,7 PP100); ecran tactil (3,6 PP100) și hartă învechită a sistemului de navigație (3.6 PP100).

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide