Topul celor mai fiabile mașini în 2019! Dacia a prins un loc total surprinzător

Autor: Cristian Agatie 15 iun. 2020 Știri auto

Ca în fiecare an, cei de la J.D. Powers au realizat topul celor mai fiabile mașini în 2019. Dacia a prins un loc total surprinzător, fiind mai bine cotat din punctul de vedere al fiabilității decât Renault.

Intră în Galeria FOTO

O caracteristică a celei mai recente statistici J.D. Power sunt problemele pe care le au producătorii de volum cu sistemele de infotainment moderne. Aparent, cele mai noi tehnologii în domeniul audio/ comunicații/ entertainment/ navigație (ACEN) pun probleme multor producători auto. Jumătate dintre cele mai importante 10 probleme pe care le au clienții cu mașinile lor noi au legătură cu aceste echipamente.

Studiul J.D. Power ia în calcul numărul de probleme apărute la suta de vehicule, un scor mai mic indicând mai puțin probleme pentru brandul respectiv. Studiul măsoară 177 de simptome din opt categorii de probleme:

  • exteriorul mașinii;
  • experiența de condus;
  • echipamente/ comenzi/ display;
  • audio/ comunicații/ entertainment/ navigație;
  • scaune;
  • încălzire, ventilație și aer condiționat;
  • interiorul mașinii;
  • motor și transmisie.

În categoria sistemelor de infotainment (ACEN) au fost identificate în medie 16,6 probleme la 100 de vehicule, ceea ce înseamnă că aceasta înregistrează cele mai mult reclamații din partea cumpărătorilor de mașini noi. Chiar dacă cifra indică o ușoară îmbunătățire față de studiul similar din anul precedent, clienții continuă să se plângă de conexiunea Bluetooth, sistemul de comenzi vocale, navigație și recepția radio deficitară.

Ce loc ocupă Dacia în topul celor mai fiabile mașini în 2019?

Peugeot este pe prima poziție în topul celor mai fiabile mașini, cu o medie de 77 de probleme per 100 de vehicule (PP100). Pe locurile 2 și 3 urmează Skoda, cu o medie de 88 PP100, respectiv Hyundai, cu 90 PP100. Dintre primele 10 branduri din top, nouă sunt mărci de volum.

Dacia ocupă un foarte merituos loc 13 în acest top, cu un scor de 114 PP100. Dacia se situează peste media industriei, care este de 119 PP100 și stă considerabil mai bine din punctul de vedere al fiabilității decât Renault, care are 122 PP100. De asemenea, Toyota, considerată multă vreme un templu al fiabilității, se zbate acum în mediocritate spre coada clasamentului celor mai fiabile 25 de mărci, cu un scor de 134 PP100. Cel puțin stă mai bine decât Mercedes-Benz…

Cel mai fiabil brand premium este Volvo, dar acesta abia prinde ultima poziție din Top 10, cu un scor de 106. Următorul clasat este Mercedes-Benz, cu 136 de defecțiuni la 100 de vehicule. Contrazicând folclorul, Jaguar și Land Rover stau mai bine decât Audi și BMW, care încadrează FIAT pe ultimele poziții ale topului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide