Topul celor mai mari producători de baterii pentru mașini electrice

Autor: Cristian Gubandru 25 feb. 2022 Știri auto

Primii zece producători de baterii pentru vehicule electrice după cota de piață sunt toți din țări asiatice, având unități de producție în China, Japonia și Coreea de Sud. Potrivit datelor SNE Research, cei mai mari trei producători de baterii din lume – CATL, LG și Panasonic – au împreună aproape 70% din piața.

Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) este cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din lume. Compania chineză furnizează baterii cu fosfat de fier litiu (LFP) către Tesla, Peugeot, Hyundai, Honda, BMW, Toyota, Volkswagen și Volvo.

LG și Panasonic sunt pe locul al doilea și al treilea în clasament. Bateriile furnizate de Panasonic ajung pe modele Tesla și Toyota.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În schimb, bateriile LG sunt utilizate în vehiculele electrice Jaguar, Audi, Porsche, Groupe Renault, Stellantis, Ford și GM. LG Energy Solution a înregistrat o capacitate instalată de 39,7 GWh, o creștere de 2,5 ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările puternice de Tesla Model Y (fabricat în China), Volkswagen ID.4 și Ford Mustang Mach-E au dus la o creștere rapidă.

Un alt mare producător chinez de baterii pentru mașini electrice este BYD, susținut de Warren Buffett. BYD se clasează pe locul 4 în lume.

SK Innovation, aflat pe locul 5 în clasament, a înregistrat o creștere rapidă datorită vânzărilor Kia Niro EV, Hyundai Ioniq 5 și Mercedes-Benz GLE PHEV.

Și Samsung SDI a înregistrat o creștere datorită vânzărilor Fiat 500 electric și Audi E-tron. Cu toate acestea, scăderea bruscă a vânzărilor Volkswagen e-Golf a compensat semnificativ creșterea generală. Bateriile Samsung SDI ajung si pe modele BMW, Ford, Stellantis, VW.

TOP 10 producători de baterii pentru mașini electrice

producatori de baterii masini electrice

Piața bateriilor pentru vehicule electrice și-a revenit după impactul crizei COVID-19. Experții din industrie spun că cererea mare a sporit profiturile producătorilor de baterii creând o concurență acerbă pe piață. Până în 2027, pe măsură ce consumatorii acceptă vehiculele electrice, piața ar putea crește la 127 de miliarde de dolari.

Sursa: SNE Research

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide