Topul celor mai vândute maşini electrice în Europa în 2017

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Topul celor mai vândute maşini electrice în Europa în 2017

Dacă în urmă cu câţiva ani vehiculele electrice erau văzute ca o alternativă neviabilă la maşinile ce folosesc carburanţi convenţionali, astăzi ele reprezintă o opţiune luată în calcul de orice cumpărător care îşi doreşte să protejeze mediul înconjurător.

Bateriile au devenit mai uşoare, mai mici şi mai ieftine, iar autonomia acestora a crescut atât de mult încât nimeni nu se mai îndoieşte de funcţionalitatea maşinilor electrice.

Potrivit Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile, vehiculele cu combustibil alternativ din Uniunea Europeană au un început foarte puternic în primul trimestru al acestui an, sporind numărul lor vândut cu 37,6%, cu până la 212.945 de autovehicule.

În ceea ce priveşte vânzările de automobile electrice în Europa, raportatele atată că Renault Zoe este de departe cel mai important vânzător, urmat de Nissan Leaf, BMW i3, Tesla Model S şi X şi ceilalti.

Povestea de succes a lui Zoe are ca rezultat o cotă de piaţă de 14,7% în Europa, dar când vorbim de piaţa din Franţa, vedem că Zoe înregistrează o cotă de piaţă mai mare de şaptezeci la sută.

Sursă: electrek.coMarius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide