Topul filmelor cu cele mai mari daune plătite pentru mașinile distruse în timpul filmărilor

Autor: Cristian Agatie 20 mai 2021 Știri auto

Mașinile sunt protagoniști obișnuiți ai filmelor, în special al celor de acțiune. De multe ori, acestea cad victime în timpul filmărilor, fiind distruse intenționat sau din greșeală, rezultând daune de milioane de euro. Iată cum arată topul filmelor cu cele mai mari daune plătite pentru mașinile distruse în timpul filmărilor.

Intră în Galeria FOTO

Cei care iubesc mașinile suferă, cu siguranță, de câte ori un exemplar splendid suferă o daună totală într-o scenă din film. Explozii, accidente, lovituri de gloanțe sau proiectile, diverse coliziuni mai mult sau mai puțin grave, toate își pun amprenta asupra mașinilor, multe fiind declarate daună totală în timpul filmărilor.

Pentru multe sunt folosite replici, după cum multe mașini își găsesc sfârșitul din erori ale șoferilor. Sunt multe lucruri care pot merge greșit într-o cascadorie, iar bugetele de filmare colosale acoperă cu ușurință aceste daune.

O companie de asigurări britanică s-a gândit să calculeze valoarea daunelor produse mașinilor din cele mai importante filme ale ultimilor ani, iar rezultatele sunt cel puțin interesante. Pentru aceasta, Uswitch a analizat producătorul și modelul mașinile din filme, severitatea daunelor, prețul mașinii noi, dar și deprecierea sau, eventual, aprecierea mașinilor (în cazul celor de colecție). La final, a rezultat costurile estimative cu daunele plătite pentru mașinile distruse în timpul filmărilor.

Topul filmelor cu cele mai mari daune plătite pentru mașinile distruse: Peliculele Marvel domină autoritar

Când vine vorba de filme cu mașini, probabil că cei mai mulți se gândesc la fanciza Fast & Furious, dar trebuie să-i dezamăgim. Fast & Furious nu s-a calificat nici măcar în Top 15 al celor mai mari daune plătite pentru mașinile distruse în timpul filmărilor.

Șase dintre filmele incluse în Top 10 sunt Marvel, valoarea cumulată a daunelor depășind 1,8 milioane de euro. Cele mai multe mașini distruse într-o producție de film au fost înregistrate de pelicula The Blues Brothers – nu mai puțin de 28 de mașini, valorând 319 mii de euro. Cea mai mare valoare a daunelor a fost consemnată de Avengers: Infinity War – peste 448 de mii de euro pentru cele 19 mașini distruse.

Numărul de mașini distruse la filmări nu este foarte relevant, aici. În top 10 regăsim filmul The Wolf of Wall Street, în care este distrusă o singură mașină, dar valoarea acesteia este estimată la peste 176 de mii de euro. Este vorba de un Lamborghini Countach, pe care di Caprio îl troznește într-una din scenele emblematice ale filmului.

Unul dintre cele mai intrigante filme ale ultimilor ani, Inception, se află pe locul 3 după valoarea daunelor – peste 378 de mii de euro. După numărul de mașini distruse, Inception ocupă locul 2 – 27 de mașini și-au găsit sfârșitul în diferitele nivele cognitive ale acțiunii.

topul filmelor cele mai mari daune

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide