Toshiba va livra un acumulator cu un timp de încărcare record

Autor: go4it.ro 06 oct. 2017 Știri auto

Toshiba a anunţat un nou tip de acumulator pentru vehicule electrice, lăudat cu un timp de încărcare comparabil unui plin de benzină, scrie Go4it.ro.

Cu potenţialul de a oferi vehiculelor cu propulsie electrică competitivitatea de care au nevoie pentru a deveni o alternativă credibilă în faţa autoturismelor echipate cu motoare termice, acumulatorul cu tehnologie Li-ion foloseşte un nou tip de anod capabil să suporte curenţi de încărcare mult mai mari.

Potrivit companiei producătoare, acumulatorul poate înmagazina suficientă energie în 6 minute conectate la un alimentator rapid pentru a propulsa un vehicul electric pe o distanţă de 320 Km – de trei ori mai mult decât este posibil folosind cei mai avansaţi acumulatori Li-ion din generaţia actuală.

Anodul confecţionat din oxid de titaniu-niobiu a fost optimizat pentru a oferi dublul capacităţii unui acumulator Li-ion echipat cu anod convenţional pe bază de grafic şi anduranţă mult îmbunătăţiră. În timp ce acumulatorii obişnuiţi au o durată de viaţă estimată la 500-1000 cicluri de încărcare, noul acumulator Toshiba promite să păstreze mai mult de 90% din capacitatea iniţială chiar şi după 5000 cicluri de utilizare. Mai mult, acumulatorii pot fi încărcaţi în modul rapid chiar şi la temperaturi de -10°C, oferind flexibilitate crescută la exploatarea în regiuni cu climat friguros.

Capabili să ofere autonomie dublă pentru acelaşi spaţiu ocupat şi greutate, noii acumulatori Toschiba SCiB vor fi disponibili pentru uz comercial începând cu anul 2019.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide