Toyota a prezentat cea mai exclusivistă maşină din Japonia – FOTO

Autor: Marius Vișan 30 oct. 2017 Știri auto

Primul model din seria Toyota Century a apărut în 1967 şi a devenit rapid maşina-simbol a şefilor de stat şi a organizaţiei mafiote Yakuza.

Toyota Century este singura maşină din Japonia căruia nu i se aplică restricţiile naţionale privind mărimea vehiculelor şi motoarelor.

Nu poate fi achiziţionată din reprezentanţele companiei, ci numai prin invitaţie. 

„Tokyo trece prin tendinţe şi mişcări de modă mai mult decât oricare oraş din lume, dar există anumite lucruri pe care japonezii le respectă ca pe o tradiţie. Century este unul dintre ele. Design-ul general a rămas în mare parte neschimbat şi imun la cele mai recente tendinţe de stil”, a explicat un expert auto de la Japanese Nostalgic Car.

Schimbările aduse caroseriei şi design-ului interior sunt subtile şi, practic, doar cei care au urmărit îndeaproape istoria şi evoluţia acestui brand al culturii auto japoneze le pot sesiza la o primă vedere, scrie sursa citată.

„Aceasta este maşina Casei Imperiale. Deci, acest lucru este cel mai important pentru designeri atunci când au în vedere orice mică schimbare”, a afirmat Masato Tanabe, inginerul-şef adjunct al reproiectării Century.

Schimbările vizibile au fost făcute la partea de tehnologi. Vedem un ecranul LCD integrat într-o carcasă elegantă între cele două scaune din faţă şi programul de masaj al banchetelor.

Sursă: Digi24.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide