Toyota a prezentat un nou model electric, posibil rival pentru Tesla Model S

Autor: Ionuț Vîlciu 27 nov. 2023 Știri auto

Toyota a prezentat un nou model electric pentru piața din China. Noua mașină electrică a producătorului japonez ar putea fi un rival pentru Tesla Model S.

Toyota începe să își mărească gama de modele complet electrice în diferite zone ale Globului, inclusiv pe piața chineză. La Salonul Auto de la Guangzhou din 2023, joint venture-ul format dintre Toyota și Guangzhou Automobile Group (GAC), deținut de China, a prezentat două modele concept, inclusiv un sedan electric, relatează Carscoops.

Numele chinezesc al modelului se traduce prin „Spațiu confortabil” și a fost dezvăluit sub formă de prototip, oferind o prevestind linia de design a unui viitor model de producție, care urmează să sosească în 2025. Vehiculul electric va fi fabricat local prin joint venture-ul GAC Toyota și este de așteptat ca acesta să fie disponibil doar pe piața chineză.

Gama de modele electrice Toyota continuă să crească

Designul exterior al noului concept seamănă cu cel al bZ Sport Crossover, care a fost dezvăluit la începutul acestui an. Cu toate acestea, respectivul model va fi fabricat de un alt joint venture din China, între FAW și Toyota. În mod previzibil, cel mai recent studiu de design prezintă masca frontală specifică, cu LED-uri subțiri interconectate și o suprafață ascuțită de-a lungul profilului.

Linia plafonului în stil coupe se extinde aproape până la marginea hayonului, dându-i un aspect elegant. Absența mânerelor tradiționale ale ușilor și utilizarea camerelor în loc de oglinzi contribuie la eficiența aerodinamică.

Conform rapoartelor, sedanul electric are o lungime de aproximativ 5 metri și un ampatament de 3 metri. Dacă aceste măsurători sunt exacte, ar putea concura cu sedanuri electrice, poate chiar și Tesla Model S, în funcție de configurație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: @TychodeFeijter / X


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide