Toyota a publicat un teaser cu versiunea hardcore a sportivei GR Yaris

Autor: Mihai Morcovescu 10 ian. 2022 Știri auto

Japonezii de la Toyota au dezvăluit o imagine teaser cu o versiune hardcore a hot-hatch-ului de clasă mică GR Yaris. Modelul va fi prezentat în ziua de 14 ianuarie, în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

GR Yaris a fost construit de Toyota special pentru a concura cu acest model în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Mașina a fost lansată anul trecut în cadrul aceluiași show auto din capitala niponă.

Motorul Toyota de 1,6 turbo ar putea sări de 300 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din imaginea publicată se poate observa că noua versiune GR Yaris afișează un look mai agresiv comparativ cu modelul standard. În față a fost montat un nou splitter pentru o apăsare aerodinamică mai bună. De asemenea, grila radiatorului este de așteptat să fie mai profilată, deși nu este vizibilă în poza dezvăluită de Toyota.

Capota, în schimb, este complet schimbată și prezintă o priză de aer de mari dimensiuni. Asta ne dă de înțeles că mașina va primi un motor mai puternic comparativ cu modelul de serie, care ar putea avea chiar peste 300 de cai-putere.

În fapt, este vorba despre o variantă mai puternică a motorului turbo cu trei cilindri de 1,6 litri. În configurația de serie propulsorul dezvoltă 261 CP și 360 Nm de cuplu. La acesta se adaugă o cutie de viteze manuală cu șase trepte și sistemul de tracțiune integrală GR-Four.

Revenind, din punct de vedere estetic, pare că pragurile laterale au fost modificate comparativ cu versiunea standard. Astfel, fluxul de aer de-a lungul flancurilor mașinii este mai bun. Marele câștig din punct de vedere aerodinamic este eleronul posterior de mari dimensiuni. Acesta este montat în partea superioară a lunetei

Deocamdată, nu este clar dacă va fi un model de sine stătător sau va fi vorba despre un kit de tuning pentru modelul nipon. Toyota a lansat o imagine teaser a ceea ce ne putem aștepta.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide