Toyota Aygo X prologue este conceptul care sparge barierele segmentului A

Autor: George Cristea 17 mart. 2021 Știri auto

Toyota Aygo X prologue este conceptul care sparge barierele segmentului A, cu un design nonconformist și o siluetă de crossover. Succesorul actualului Aygo, confirmat în urmă cu numai două săptămâni, se anunță spectaculos.

Intră în Galeria FOTO

Într-un segment care este abandonat de tot mai mulți constructori, viitorul Aygo rămâne în continuare o poveste de succes. În urmă cu două săptămâni, oficialii Toyota confirmau că Aygo va avea un succesor, fiind un model extrem de important pentru marca japoneză. Toyota merge astfel împotriva curentului actual, în care producătorii auto fug din segmentul A, considerat neprofitabil.

Pentru a păstra o marjă acceptabilă, Toyota va folosi pentru viitorul Aygo platforma de clasă mică GA-B, pe care o va partaja cu Yaris și Yaris Cross. Economiile de volum realizate astfel vor permite adoptarea unei politici de prețuri agresive. Toyota Aygo este, în acest moment, unul dintre cele mai accesibile modele de clasă mini de pe piața europeană.

Toyota Aygo X prologue redefinește segmentul A al pieței auto

Conceptul Toyota Aygo X prologue prefigurează, așa cum sugerează denumirea, un crossover de segment A. Denumirea finală ar putea fi, după modelul altor modele din gama japonezilor, Aygo Cross, ceea ce înseamnă, cel puțin teoretic, că vom avea și o versiune non-Cross, cu o gardă la sol mai joasă și un preț mai accesibil. Acesta ar putea fi întârziat, însă, până când volumele vor permite oferirea platformei GA-B la un nivel de preț mai scăzut.

Conceptul Aygo X prologue a fost desenat de centrul european de design al Toyota ED2, de lângă Nisa. Designerii au primit misiunea de a aborda cu ochi noi segmentul A și de a oferi un model de intrare în gama Toyota care să aibă nu doar un preț accesibil, ci și un miraj irezistibil. Rezultatul arată că un astfel de model poate avea o personalitate uriașă, în ciuda dimensiunilor minuscule.

Noul model se anunță mai agresiv, cu o notă de sportivitate a liniilor. Cel puțin în forma de crossover, Aygo Cross se anunță și foarte practic – Toyota anunță un suport de biciclete, dar și o cameră video de acțiune montată în oglinda laterală. Caracterul aventuros al lui Aygo X prologue este accentuat de barele de acoperiș integrate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide