Toyota depășește Volkswagen și este din nou cel mai mare producător auto mondial

Autor: George Cristea 29 ian. 2021 Știri auto

Toyota depășește Volkswagen ca cifre de vânzări în 2020 și este din nou cel mai mare producător auto mondial. Ambele companii au raportat scăderi ale vânzărilor în 2020, dar în cazul Volkswagen acestea au fost mai accentuate.

Intră în Galeria FOTO

Cu vânzări robuste pe piețele din Statele Unite și China, Toyota a fost mai puțin afectată de pandemie decât rivalul său etern Volkswagen. Germanii stau bine în China, în schimb, clienții americani nu s-au dat niciodată în vânt după mașinile Volkswagen.

În 2020, Toyota a vândut 9,53 milioane de vehicule, în scădere cu 11,3% comparativ cu 2019. Cifrele includ rezultatele raportate de mărcile Daihatsu, Lexus și Hino. În același timp, rivalul german Volkswagen a vândut 9,3 milioane de vehicule, în scădere cu 15,2%, potrivit cifrelor publicate în cursul acestei luni. Cifrele raportate de grupul Volkswagen reunesc vânzările mărcilor VW, Audi, Skoda, SEAT, Porsche, Bentley, Lamborghini și Bugatti.

Toyota este din nou cel mai mare producător auto mondial

Este pentru prima dată după 2015 când Toyota revine în fruntea clasamentului mondial, dominat în ultimii cinci ani de grupul Volkswagen. Toyota a profitat în special de faptul că vânzările sale pe piața din China au crescut cu 10,9% anul trecut până la 1,8 milioane de unități. De asemenea, grupul japonez a vândut 2,1 milioane automobile în SUA, cea mai mare piață a sa. Rezultatele Volkswagen în Statele Unite au fost, în schimb, mult mai modeste.

Un oficial de la Toyota a subliniat că strategia agresivă de vânzări a companiei, care a inclus lansarea mai multor modele noi, a contribuit la vânzări relativ solide în 2020 comparativ cu alți producători. „Vânzările noastre au scăzut comparativ cu anul precedent din cauza pandemiei, însă declinul a fost limitat la unul de ordinul a 10%”, a spus oficialul.

Producătorul nipon Nissan Motor Co, unul dintre cei trei membri ai Alianței cu Renault SA și Mitsubishi Motors Corp., urmează să anunțe și el cifrele referitoare la vânzările din 2020. Analiștii se așteaptă ca grupul franco-japonez să se situeze pe locul al treilea la nivel mondial, după Toyota și Volkswagen, ca urmare a unei reveniri mai lente a vânzărilor.

Marii constructori s-au luptat din greu pentru prima poziție în piață. În 2007, Toyota a devenit lider mondial, după ce a depășit General Motors la vânzări. Grupul auto american General Motors Co. a deţinut titlul timp de peste şapte decenii, însă în prezent nu mai are nicio șansă să redevină lider. În 2017, Volkswagen a depășit Toyota la vânzări și a rămas pe prima poziție până în prezent.

Pe de altă parte, Volkswagen a declanșat o ofensivă agresivă pe segmentul automobilelor electrice. Toyota, pe de altă parte, preferă să întârzie momentul lansării unei game electrice, preferând să promoveze sistemele de propulsie hibride.

sursa: CNN

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide