Toyota confirmă o nouă tehnologie pentru bateriile mașinilor electrice. Promite autonomii de peste 1.000 KM

Autor: Ionuț Vîlciu 14 sept. 2023 Știri auto

Toyota confirmă că noua sa generație de modele electrice va intra în producție începând cu 2026. Producătorul japonez spune că vor fi construite diferit și că vor utiliza baterii dezvoltate pentru autonomii mai mari.

Toyota a fost criticată pentru autonomiile mici de care dau dovadă modelele sale electrice, dar acest lucru s-ar putea să se schimbe în următorii ani. Toyota ar putea ajunge să aibă modele care să poată parcurgă circa 1.000 de kilometri cu o singură încărcare.

Compania a confirmat că tehnologia sa pentru bateriile de nouă generație va începe să apară în mașinile de serie în 2026 și că ne putem aștepta la aproximativ 805 km între reîncărcări inițial și aproape dublu de la versiunile ulterioare, relatează Carscoops. Toyota a optat să creeze diferite tipuri de baterii pentru a se potrivi diferitelor aplicații, la fel cum construiește în prezent motoare cu ardere cu o varietate de specificații și puteri diferite. Inițial, vor exista două tipuri: o baterie de performanță care folosește tehnologia litiu-ion pentru mașini scumpe și o baterie dedicată modelelor de buget, care utilizează litiu-fier-fosfat, concepută pentru a menține vehiculele electrice de bază la prețuri accesibile.

Toyota vrea să se impună pe piață cu baterii noi, mai eficiente

Toyota spune că bateria Performance va sosi prima și va fi echipa mașinile de producție începând cu 2026. Aceasta ar trebui să fie suficientă pentru 800 km de autonomie și se va putea încărca de la 10 la 80% în 20 de minute sau mai puțin. Bateria de buget va urma după aceasta și va oferi peste 600 km de autonomie. De asemenea, ar trebuie să fie capabilă să se încarce de la 10 la 80% în jumătate de oră.

În decursul 2027 sau 2028, Toyota va lansa o baterie High-Performance, cu tehnologie litiu-ion, care ar trebuie să ofere mai mult 1.000 km de autonomie. Producătorul nipon nu se oprește aici și spune că, în aceeași perioadă de timp, va lansa o baterie care să ofere tot 1.000 km autonomie, dar care se va încărca de la 10 la 80% în doar 10 minute. În plus, o evoluție a acesteia va fi introdusă în viitor și va oferi peste 1.200 km autonomie, chiar 1.500, potrivit datelor oferite de Toyota.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide