Toyota Corolla – 50 de milioane de exemplare vândute în 55 de ani

Autor: Elena Luchian 27 aug. 2021 Știri auto

Toyota a atins o bornă majoră. 50 de milioane de exemplare Corolla au fost construite în istoria de 55 de ani a modelului. Cum arăta prima Corolla, lansată la sfârșitul anilor ’60?

GALERIE FOTO

Prima Toyota Corolla a venit pe lume în 1966. Noua generație, cea de-a 12-a, nu mai seamănă deloc cu mașina de acum mai bine de cinci decenii. Corolla deține titlul de cel mai bine vândut model al tuturor timpurilor. Îi calcă pe urme Beetle de la Volkswagen, cu 23 de milioane de unități comercializate.

Primele unități Corolla costau sub 2.000 de dolari. În zilele noastre, prețul de pornire al modelului în România este de 18.234 de euro în versiune sedan și de 18.582 de euro în versiune hatchback. Pentru cei care își doresc mai mult spațiu, Corolla Touring Sports pornește de la 23.362 de euro.

Prima generație sosea pe piață cu un motor de 1.077 cc cu patru cilindri, care dezvolta 60 de cai putere. De aproximativ 17 secunde avea nevoie să ajungă de la 0 la 100 km/h.

Acel model a rezistat pe piață până în 1971, când Toyota a lansat cea de-a doua generație, una un pic mai lungă și cu 73 de cai putere. A fost momentul în care vânzările au explodat, pur și simplu. Criza petrolului a pus în prim plan motoarele cu cilindree mică și consum mic.

Noua Toyota Corolla nici nu seamănă cu modelul din prima generație

Pe repede înainte, aproape cinci decenii mai târziu, și-a făcut apariția pe piață cea de-a 12-a generație. mașina este disponibilă cu motor pe benzină de 1,2 litri cu 85 de cai putere sau cu sistem hibrid, care integrează un motor pe benzină de 1,8 litri și un motor electric. Acestea dezvoltă împreună 142 de cai putere.

Mașina poate fi comandată în România în versiune hatchback, sedan și Touring Sports. Pentru alte piețe, constructorul nipon a pregătit și o versiune Cross, care a primit tratamentul aplicat lui Yaris.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide