Toyota Hilux cu motor Mercedes-AMG este cel mai sălbatic pickup – VIDEO

Autor: ProMotor 25 feb. 2020 Știri auto

Propulsorul Mercedes-Benz M156 este unul dintre cele mai bune motoare ale companiei germane. Acesta a devenit, neoficial, „inima” unei Toyota Hilux.

Mercedes-AMG a construit fabulosul motor V8 de 6,2 litri aspirat natural pentru o serie mașini care a început cu CLK63 AMG din 2007 (475 CP și 630 Nm cuplu). Acesta a continuat să alimenteze alte modele, inclusiv CLS63 AMG, E63 AMG, ML63 AMG, C63 AMG, SL63 AMG, S63 AMG și CL63 AMG ajungând până la limita de 518 CP.

O versiune îmbunătățită a acestui V8, denumită M159, a trecut pe vehicule precum SLS AMG, AMG GT3 și SLS AMG Black Series, motorul ajungând să producea nu mai puțin de 622 CP.

Pe lângă faptul că este extrem de puternic, V8 de 6,2 litri AMG sună foarte special și face din acest Hilux unul dintre cele mai nebunești pickup-uri din lume.

Nu este cunoscut numele companiei responsabile pentru această schimbare, dar rezultatul poate fi văzut în clipul de mai jos. Din interiorul cabinei, motorul sună la fel ca un C63 AMG, dar din exterior mașina arată ca un Hilux normal acoperit cu niște autocolante cu sigla AMG.

Mașina este cu atât mai impresionantă cu cât acest V8 este adaptat la o transmisie manuală, o opțiune care nu a fost niciodată disponibilă pe motorul M156 din fabrică.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube



Comentarii
Inchide