Toyota lansează modelul sport GR 86 pe piața din Europa

Autor: Cristian Gubandru 03 iun. 2022 Știri auto

Toyota lansează modelul sport GR 86, prezentat în urmă cu un an, pe piața din Europa, însă vânzările vor fi limitate la doar doi ani. Noul GR86 este al treilea model GR global al Toyota, alături de GR Supra și GR Yaris.

Intră în Galeria FOTO

Toyota GR 86 folosește, cum e de așteptat, același tren de rulare și același motor boxer de 2,4 litri ca și noul Subaru BRZ. Noua motorizare ar trebui să asigure performanțe superioare moto5rului de 2,0 litri/200 CP anterior.

Chiar dacă specificațiile modelului european nu au fost definitivate, nu ne așteptăm ca acestea să difere semnificativ față de versiunea comercializată în Japonia. Vorbim de un motor boxer pe benzină de 2,4 litri, care dezvoltă 235 CP și un cuplu maxim de 250 Nm. Linia roșie a turometrului a fost marcată în dreptul turației de 7400 rpm.

Toyota GR 86 aduce performanțe sportive îmbunătățite

Noul motor este însoțit standard de o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional poate fi comandată o cutie automată, de asemenea, cu șase trepte. Indiferent de opțiune, cuplul motor este transmis roților din spate prin intermediul unui diferențial cu patinare limitată.

Cu 35 CP și 45 Nm în plus față de modelul anterior, performanțele nu au decât de câștigat. Astfel, valoarea accelerației de la 0 la 100 km/h scade la o cifră decentă, de 6,3 secunde. Modelul anterior afișa o valoare de 7,4 secunde, o performanță pe care cu indulgență maximă o poți considera sportivă după standardele actuale.

Platforma tehnică a evoluat, la fel și designul, chiar dacă proporțiile modelului anterior GT-86 au fost păstrate. Rigiditatea torsională a crescut cu 50%, în timp ce masa mașinii este de 1.270 kg, datorită folosirii panourilor de caroserie din aluminiu. Modelul Toyota se distinge printr-o parte frontală distinctă. Grila rectangulară de mari dimensiuni reprezintă, de asemenea, o caracteristică a versiunii Toyota.

Sursa: Toyota

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide